Ana SayfaToplumsal CinsiyetAynı suçtan sabıkalıydı: Bir kadını cinsel tacize maruz bırakan erkek serbest bırakıldı

Aynı suçtan sabıkalıydı: Bir kadını cinsel tacize maruz bırakan erkek serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Antalya’da bir kadını cinsel tacize maruz bırakan erkek, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kadının avukatı, erkeğin daha önce de aynı suçtan ceza aldığını, serbest bırakılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir kadın, K.A. isimli erkek tarafından cinsel tacize maruz bırakıldı.

Kadının emniyete giderek şikayette bulunması üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, cadde boyunca tüm güvenlik kamera görüntülerini inceledi.

DHA’da yer alan habere göre görüntülerde, K.A.’nın kadını bir süre takip ettiği tespit edildi.

Gözaltına alınan K.A.’nın ,2010 yılında yine bir kadını takip edip taciz ettiği ve yargılanarak ceza aldığı ortaya çıktı.

Sorgusundan sonra adliyeye sevk edilen K.A., mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘Tolerans gösterilmesi mümkün değil’

Kadının avukatı Ali Öksüz, olaydan dolayı müvekkilinin büyük şok yaşadığını, 1 haftadır evinden dışarı yalnız başına çıkamadığını belirterek, bir kadına karşı işlenen bu şekildeki suçlara tolerans gösterilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Sulh ceza hakimliğinin adli kontrol kararına itiraz edeceklerini belirten Öksüz, şu ifadeleri kullandı:

“Müvekkilimin yanında küçük yaşlarda 3 çocuğu olmasına rağmen şüphelinin böyle bir eylemi gerçekleştirmiş olması asla kabul edilemez. Ayrıca böylesine hastalıklı ruh hali içinde olduğunu düşündüğümüz birinin serbestçe dolaşması toplum için tehlike arz etmektedir. Kadınların ve çocukların korunması bakımından bu tür kişilerin ceza infaz kurumunda bulunması kanunen, ahlaken ve vicdanen gerekmektedir.”