Ana SayfaGüncelBakan Turhan: Adil kullanım kotası 2019’da kalkıyor

Bakan Turhan: Adil kullanım kotası 2019’da kalkıyor

HABER MERKEZİ – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, internet kullanımındaki adil kullanım kotasının 2019’da kaldırılacağını söyledi, ancak net bir tarih vermedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının 2019 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı.

Sunumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turhan, “Adil kullanım kotasının 2019’da kaldırılıp kaldırılmayacağı” yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

“Elektronik haberleşmede, İnternette, iletişimde her gün büyük bir gelişme var. Bunlara hizmet vermek için altyapımızı iyileştirmeye çalışıyoruz. Mevzuatta da haksız olduğunu düşündüğümüz konulara ilişkin kapıları kapatmaya çalışıyoruz. İşin özü bu. Bunları belirli bir süre içerisinde, mevzuatını da oluşturarak uygulamaya koyacağız. 2019, 2019’un değişik dönemlerinde uygulamaya koyacağız.”

Adil kullanım kotası nedir?

Adil kullanım kotası veya kısaca bilinen adıyla AKK, “İnternet kullanıcılarının İnternet kullanımı esnasında yoğun veri trafiğinden etkilenmemesi için planlanmış uygulamalar bütünü” şeklinde açıklanıyor.

AKK uygulamasında kullanıcılar belirli bir limite kadar indirme işlemi uygulayabiliyor.

İzin verilen limitleri dolduğunda ise internet hızında düşüş yaşanıyor.

Örneğin standart olarak 20 Mbps hız ile İnternet kullanan bir kullanıcı, kendi hizmetinde izin verilen 30 GB’lık veri indirme limitini aştığında internet hızı 5 Mbps’ye düşürülüyor ve bir sonraki sıfırlanma süresine kadar 5 Mpbs hız kullanılıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Barajlarda doluluk oranı yüzde 50'nin altına düştü
Sonraki Haber
“İktidarın teklifi sağlık alanındaki en acımasız yasaları içeriyor”