Ana SayfaGüncelBalıkesir’de bir köpeği yaralayan fail serbest bırakıldı

Balıkesir’de bir köpeği yaralayan fail serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Balıkesir Erdek’te bir köpeği boğazını keserek yaralayan saldırgan, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki Neyyire Sıtkı Caddesi’nde, geçtiğimiz Salı günü bir köpeğin bıçakla boğazı kesildi.

Çevredeki esnaf tarafından bakıldığı belirtilen köpek, veterinere götürüldü.

DHA’nın haberine göre köpeğin boğazına dikiş atıldı ve klinikte gözlem altına alındı.

Köpeği yaralayan G.Y. isimli bir kişi ise güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucu polis tarafından gözaltına alındı.

İfadesinde “Köpek bana saldırdı, kendimi korumak için bıçakladım” iddiasında bulunan G.Y. hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı ve serbest bırakıldığı öğrenildi.

HAYTAP: Köpeğin sağlık durumu iyi

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Erdek Temsilcisi Eva Otansev, yaralanan köpeğe ilişkin verdiği bilgilerde, “Bu köpeğimiz, sahil bölgesinde yaşayan, bizim beslediğimiz, kulağı belediye tarafından küpelenmiş bir hayvandır. Kaldı ki bıçak taşımak suçtur. Herkes yanında bıçak taşıyarak hayvan mı bıçaklayacaktır? Bu köpek kesinlikle saldırgan değildir” dedi.

Otansev, köpeğin halen veterinerde tedavisinin sürdüğünü de belirterek, “Şu anda sağlık durumu iyi. Ancak yaşadığı acı olay nedeniyle ürkek. Bu hayvanı daha sonra yeniden yaşadığı sahile bırakacağız. Böyle her önüne gelen, kendisine saldırdığını öne sürerek sokak hayvanını bıçaklarsa vay halimize” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'li Yılmaz'dan Kılıçdaroğlu'na: Beni rakip olarak görüyorsun, sıkıyorsa at
Sonraki Haber
Sise Bingöl hala hastanede, avukatları tahliyesini isteyecek