Ana SayfaGüncelBaro uygun buldu, Bakanlık ‘kovuşturması var’ diyerek avukatın ruhsatını vermedi

Baro uygun buldu, Bakanlık ‘kovuşturması var’ diyerek avukatın ruhsatını vermedi

HABER MERKEZİ – Mükerrem Karakurt’un stajını tamamladıktan sonra yaptığı avukatlık ruhsatı başvurusu, İstanbul Barosu ve TBB tarafından uygun görülmesine rağmen “hakkında devam eden kovuşturmalar” gerekçesiyle Adalet Bakanlığınca askıya alındı.

2017 yılında Hukuk Fakültesi’ni bitiren Mükerrem Karakurt, stajını tamamladıktan sonra 17 Ağustos 2018’de avukatlık ruhsatı başvurusunda bulundu.

İstanbul Barosu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından uygun bulunan başvuru dosyası 4 Eylül’de Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Ancak bakanlık 4 Kasım’da Karakurt’un devam eden kovuşturmalarını gerekçe göstererek, dosyayı askıya aldığını açıkladı.

Amaçlananın ‘avukatlık mesleğini etkisizleştirmek’ olduğunu söyleyen Karakurt, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla şu ifadelere yer verdi:

“Avukatlık ruhsatı alabilmek için tüm hukuki gerekler yerine getirilmişken avukatlık ruhsat başvurusunun devam eden kovuşturmalar gerekçe gösterilerek askıya alınması yalnızca bağımsız savunma erki üzerinde bir vesayet değil, aynı zamanda masumiyet karinesinin ihlali ve hukuk devleti karşısında keyfiliğin üstünlüğüdür. Yaşadığım bu olumsuz durum karşısında ruhsat başvurumun olumlu sonuçlanması adına Türkiye Barolar Birliği’nin dosyayı uygun bulması konusunda direnme kararı vermesi istemidir.”

‘Toplumun yarısı terörist ilan ediliyor’

TBB’ye direnme çağrısında bulunan Karakurt, devamla şu ifadeleri kullandı:

“Avukatlık mesleğinin saldırıya uğradığı; mesleğin amacından ve itibarından koparılmaya çalışıldığı, idarenin avukatlığa şekil vermek istediği bu süreçte toplumun yarısı terörist ilan ediliyor. Her türlü anayasal, demokratik hak arayışı soruşturmalarla ve ceza tehdidiyle bastırılıyorken Adalet Bakanlığı hakkımdaki kovuşturmaları mesleğimin icrasının önüne bir set olarak çekiyor.”

Previous post
ÖSYM 2019 sınav takvimi açıklandı
Next post
Atilla Taş cezaevine gönderildi