Ana SayfaEkonomi“Betek Boya’nın tamamının satışı için yetki verildi”

“Betek Boya’nın tamamının satışı için yetki verildi”

HABER MERKEZ – İçinde Filli Boya ve Fawori markalarını da barındıran Betek Boya’nın tamamının satışı için yetki verildiği iddia edildi.

Filli Boya ve Fawori gibi markalarla boya ve ısı yalıtım sistemleri alanında faaliyet gösteren Betek Boya ve Kimya’nın hisselerinin tamamının satışı için finansal hizmetler şirketi Ünlü & Co’ya yetki verildiği iddia edildi.

Reuters haber ajansının konuyla ilgili bilgi sahibi iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, ABD, Avrupa ve Asya’dan şirketlerin Betek’le ilgilendiği ifade edildi.

Betek Boya Genel Müdür Tayfun Küçükoğlu da Reuters’a yaptığı açıklamada, şirketin önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye ve genel anlamda bölgedeki boya işlerini büyütmesine yardımcı olacak işbirliği fırsatları arayışında olduklarını söyledi.

Ajansa konuşan kaynakların, şirketin bu yılki cirosunun da 1,6 milyar TL’ye (303 milyon dolara) ulaşmasının beklendiği belirtildi.

1400 çalışanı bulunuyor

1988 yılında kurulan Betek, boya ve ısı yalıtım sistemleri alanlarında faaliyet gösteriyor ve Gebze, Kayseri ve Mısır’da üretim tesisleri bulunuyor.

Betek’in Türkiye’de faaliyet gösterdiği markalar arasında Filli Boya ve Fawori yer alıyor.

Grubun 1400 yakın çalışanı da bulunuyor.