Ana SayfaGüncelBingöl’de korucular bir kişiyi öldürdü

Bingöl’de korucular bir kişiyi öldürdü

HABER MERKEZİ – Bingöl’de korucuların bir aracı taradığı, araçtaki bir kişiyi öldürdüğü bildirildi. AA, DHA ve İHA’da yer alan haberlerde olaya ilişkin “dur ihtarına uyulmadı”, “yol kontrolü yapan koruculara saldırıldı”, “sıcak temas sağlandı” gibi farklı bilgiler yer alırken, öldürüldüğü belirtilen kişinin ağabeyi ise MA’ya yaptığı açıklamada hayvan almaya giden kardeşi ve amcasının oğlunun araçtan indikten sonra tarandığını söyledi.

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Büyükçağ köyünde korucuların bir aracı taradığı iddia edildi.

İddiaya göre taranan araçta bulunan bir kişi yaşamını yitirdi, bir diğer kişiden ise haber alınamıyor.

Mezopotamya Ajansı (MA) araçta bulunan kişilerin evinden köy sınırları içindeki bir bölgeye (Yeniyazı kırsalı) keçi almaya giden altı çocuk babası Sedat Uzan ve amcasının oğlu üç çocuk babası Edip Uzan olduğunu okurlarına servis etti.

Ajans haberini, yaşamını yitiren Sedat Uzan’ın ağabeyi Aziz Uzan’ın beyanlarına dayandırdı.

Ağabey Uzan, kardeşi ve amcasının oğlunun keçi almak için köyden çıktıklarını, ilçede korucu olduklarını bildikleri kişilerin bu aracın peşinden gittiğini belirterek, kardeşi ve amcaoğlunun bulunduğu aracın bir süre sonra korucular tarafından durdurulduğunu kaydetti.

Uzan, “Kardeşim ve amcamın oğlu araçtan indikten sonra taranıyorlar. Kardeşim yaşamını yitirdi, amcamın oğlu da kayıp. Biz köyde olduğumuz için silah sesleri bize gelmedi. Olayı gece saat 22.20 sıralarında öğrendik” dedi.

DHA, AA ve İHA’dan farklı bilgiler

Demirören Haber Ajansı (DHA) konuya ilişkin haberinde “yol kontrol uygulaması yapan koruculara saldırı düzenlendiğini, bu esnada bir kişinin korucular tarafından etkisiz hale getirildiğini” iddia etti.

Anadolu Ajansı (AA) ise olayla ilgili haberinde ‘dur’ ihtarına uyulmadığı iddiasına yer verdi. Ajans, “‘Dur’ ihtarına uymayan araçtan ateş açılması sonucu çıkan çatışmada, bir şüpheli etkisiz hale getirildi” dedi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) da ‘yol kontrolü’nden bahsetmediği haberinde “Güvenlik güçleri teröristlerle sıcak temas sağladı, çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi” ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili Valilik açıklaması da ajansların haberiyle paralellik içeriyor. İHA’ya konuşan Vali Ali Mantı, korucuların “sıcak temas sonucunda bir örgüt elemanını etkisiz hale getirdiğini” öne sürerek, bölgede operasyon başlatıldığını söyledi.