Ana SayfaGüncelBir yol ve aşk filmi: “303”

Bir yol ve aşk filmi: “303”

HABER MERKEZİ – Hans Weingartner’in yönetmenliğini yaptığı, bir yol ve aşk filmi olan “303”, İstanbul Modern Sinema’daki “Almanya’dan Yepyeni Filmler” seçkisi kapsamında seyirci ile buluşuyor.

İstanbul Modern’de “Almanya’dan Yepyeni Filmler” seçkisi devam ediyor.

Bu yıl aydınlık ve karanlık, iyilik ve kötülük, karamsarlık ve umut, düşmanlık ve dostluk gibi zıt kavramlar arasında dolanan film seçkisinde yer alan yapımlardan biri de Hans Weingartner’in yönetmenliğini yaptığı “303”.

Oyuncu kadrosunda Mala Emde, Anton Spieker ve Arndt Schwering-Sohnrey’in olduğu film hem bir yol hem de aşk filmi.

“303”ün son gösterimi 11 Kasım Pazar günü saat 17:00’de.

Filmin konusu özetle şöyle:

Jan insanların doğuştan bencil olduğundan emindir. Onun için de Berlin’den birlikte seyahat etmek için anlaştığı kişi onu ortada bıraktığında hiç şaşırmaz. Jule ise insanların özünde empatiye ve işbirliğine yatkın olduğuna inandığından, Jan’ı külüstür karavanı “303”e davet eder. İkisi de Atlantik kıyılarına doğru gitmek istemektedir. Jan’ın hedefinde İspanya vardır; orada gerçek babasıyla tanışmak istemektedir. Jule ise erkek arkadaşının yanına, Portekiz’e gitmektedir. Aslında en başta yalnızca Köln’e kadar birlikte seyahat etmeyi düşünmüşlerdir ama geride bıraktıkları her kilometreyle birbirlerinin dünyasını daha da ilginç bulurlar: Kapitalizm insanı giderek bir Neandertal’e mi dönüştürmektedir? Tek eşlilik mutsuzluk mu getirir? İnsan kime aşık olacağına karar verebilir mi? Önce Fransa’ya ulaşırlar birlikte, ardından da İspanya’ya. Aralarındaki sohbet de giderek derinleşir. Birbirlerine aşık olmamak artık ikisi için de çok zordur.


Programın tamamı şöyle:

Previous post
OHAL Komisyonu'nda değerlendirilen başvuruların yüzde 7'si kabul edildi
Next post
Poe'nun eseri ilk kez Batman'da sahneye taşındı: 'Kuyu ve Sarkaç'