Ana SayfaGüncelBirçok ilde operasyon: Sendikacı, siyasetçi ve avukatlar gözaltında

Birçok ilde operasyon: Sendikacı, siyasetçi ve avukatlar gözaltında

HABER MERKEZİ – Sabah saatlerinde pek çok ilde yapılan operasyonlarda SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden ve HDP eski milletvekili Mülkiye Birtane’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sendikacı, siyasetçi ve avukat gözaltına alındı.

Ankara, İzmir, Diyarbakır, İstanbul ve Bursa’da sabah saatlerinde polisler tarafından çok sayıda eve operasyon düzenlendi.

Baskınlarda aralarında sendikacı, siyasetçi ve avukatın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara’da yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Gönül Erden, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN) Genel Sekreteri Yılmaz Yıldırımcı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyeleri de yer alıyor.

Mülkiye Birtane de gözaltına alındı

Diyarbakır’da ise, HDP Kars eski Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Divan Üyesi Mülkiye Birtane, evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

İzmir’de yapılan operasyonlarda da HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Mahfuz Güleryüz ve Parti Meclisi (PM) üyesi Gülay Gün Bilici’nin de aralarında bulunduğu 20’i aşkın isim gözaltına alındı.

İstanbul’da da stajyer bir avukat evine yapılan baskınla gözaltına alınıp, Vatan Caddesi’ndeki İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bursa’da da üç kişi evlerine yapılan operasyonla gözaltına alındı.

Previous post
Önce biraz diş gıcırdattılar ama…
Next post
İstanbul’da askeri helikopter bir mahalleye düştü, dört asker yaşamını yitirdi