Ana SayfaCezaevleriCezaevinde gardiyanın boğmaya çalıştığı çocuğa disiplin cezası

Cezaevinde gardiyanın boğmaya çalıştığı çocuğa disiplin cezası

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde gardiyan tarafından darp edilerek, boğulmaya çalışılan çocuğa disiplin cezası verildi. Gardiyan ise hala görevine devam ediyor.

Diyarbakır Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan beş çocuğun “1 Kasım Dünya Kobani Günü” dolayısıyla yapmak istedikleri kutlama sırasında darp edildikleri ve çocuklardan F.T.’nin bir gardiyan tarafından boğulmaya çalışıldığı ortaya çıkmıştı.

Cezaevi Müdürü de yaşananları doğrulamış, “olayın kurumsal algılanmaması gerektiğini” savunmuştu.

Olayın basına yansımasının ardından Adalet Bakanlığı inceleme başlatılırken, cezaevine müfettişlerin gönderildiği açıklanmıştı.

Gardiyan göreve devam ediyor, çocuğa ceza verildi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi de avukatları aracılığıyla çocuklarla görüşmüş ve suç duyurusunda bulunmuştu.

Ancak buna rağmen söz konusu gardiyan hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Gardiyanın görevine devam ettiği de öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın haberine göre gardiyanın boğmaya çalıştığı çocuğa ise bir hafta görüşe çıkmama cezası verildi.

“3 çocuk başka bir bloğa gönderilmiş”

Darp edilen çocuklardan R.Y.’nin ablası Yekbun Y., cezaevinde kardeşi ile yaptığı görüşmenin ardından ajansa açıklamalarda bulundu.

Kardeşinin olayı duyurduğu için tek başına olayın yaşandığı blokta tuttulduğunu aktardığını belirten Yekbun Y., çocuklardan Y.T.Ö., B.N. ve gardiyanın boğmaya çalıştığı F.T.’nin ise başka bir bloğa gönderildiklerini söyledi.

Yekbun Y., kardeşinin anlatımlarını şöyle aktardı:

“Bir çocuk yaşı büyüdüğü gerekçesi ile yetişkinlerin olduğu Diyarbakır 1 No’lu Kapalı Cezaevi’ne gönderilmiş. Kardeşim bulunduğu blokta tek başına bırakılmış. Diğer 3 çocuk ise başka bir bloğa verilirken, F.T.’ye de bir hafta görüşe çıkmama cezası verilmiş.

“Cezaevi idaresi çocuklara ‘olayı neden dışarıya yansıttınız. Bu işi çok büyüttünüz. Fazla dallandırıp budaklandırdınız’ diye tepki göstermiş. Ardından da F.T.’ye disiplin cezası verilmiş ve çocuklar başka bloklara gönderilmiş. Kardeşim olayı dışarıya yansıttığı için tek başına bir blokta tutuluyor diye düşünüyorum.”

Cezaevi Müdürü: Telefon ile size bilgi veremem

Ajansın, konuya dair görüşmek üzere aradığı Cezaevi Müdürü Ferda Keskin ise yaşanan olayın ardından F.T.’ye disiplin cezası verildiği ve gardiyan hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı yönündeki sorulara şu yanıtı verdi:

“Bakın telefonla aramayın dedim. Elinizde bir iddia varsa savcılığa dilekçe ile başvurursunuz size gereken cevap verilir. Bakın bu şekilde telefon ile size bilgi veremem. Telefonla aramayın, resmi bir kurum burası, resmi yollarla başvurun. Telefonla aramayın.”


Cezaevi de doğruladı: Beş çocuğu darp eden gardiyan, birini boğmaya çalıştı

Previous post
Dali'den Monet'ye: 50 bini aşkın sanat eseri yüksek çözünürlükle artık dijitalde
Next post
Burası Silopi: 4 gündür elektrik kesik, 2 bini aşkın kişi susuz