Ana SayfaToplumsal CinsiyetDekan Yıldırım’dan cinsiyetçi ifadeler: Kadın adaylara oy vermeyeceğim

Dekan Yıldırım’dan cinsiyetçi ifadeler: Kadın adaylara oy vermeyeceğim

HABER MERKEZİ – Necmettin Erbakan Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı’nın seçimlerde kadın adaylara oy vermeyeceğini bildirdiği açıklaması tepki çekti.

Yakın zaman önce Necmettin Erbakan Üniversitesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’na getirilen Prof. Dr. Mehmet Karalı, kadınlara yönelik ayrımcı ifadeler kullandı.

Twitter hesabı üzerinden yerel seçimlerde kadın adaylara oy vermeyeceğini duyurduğu paylaşımı şöyle:

“İLAN EDİYORUM, Aile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak Bakan yada Başkan olmaktan veya Başarılı! bir iş kadını olmaktan çok daha elzemdir. Yerel seçimde hiç bir Kadın Belediye Başkanı Adayına OY VERMEYECEĞİM.”

Karalı’nın bu paylaşımı başta kadınlar olmak üzere pek çok sosyal medya kullanıcısının tepkisiyle karşılaştı. O tepkilerden bazıları şöyle:

  • “Profesör olmuşsunuz ama zaten anca Türkiye gibi bir yerde o akademik ünvanı kazanabilirsiniz.
  • “Sizin gibilerin bu cehaletle prof. ünvanına sahip olduğu bir ülkede, okumuş insanlar kaçmasın da ne yapsın. şu twiti atarken utanmadınız mı hiç?”
  • “Böyle bir cinsiyetçi, mağara adamı, vizyonsuz var. Senin Prof ve Dr sıfatlarını aldığın gün kara bir gündü, dilerim tez zamanda elindeki bütün güçlerini kaybeder, aciz kalırsın.”
Previous post
'Resmi verilere göre 18 ayda 22 bin çocuk hamile olarak kayda geçti'
Next post
13 yıldır süren davada karar: Gülperi Ovalıoğlu'nu öldürmekten yargılanan erkek beraat etti