Ana SayfaÖzelDiyarbakır Garı’nda Memur-Sen temsilcisi, kadın memuru darp etti

Diyarbakır Garı’nda Memur-Sen temsilcisi, kadın memuru darp etti

DİYARBAKIR – Diyarbakır Tren Garı’nda çalışan Bahar Karakaş Uluğ isimli kadın memur, aynı işyerinde çalışan Memur-Sen temsilcisi Mehmet Elhazar tarafından darp edildi.


Haber: Altan Sancar


Devlet Demiryolları’na (TCDD) bağlı Diyarbakır Tren Garı’nda iki yıldır çalışan ve aynı zamanda Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri olan Bahar Karakaş Uluğ, 8 Kasım Perşembe günü aynı işyerinde çalışan Mehmet Elhazar tarafından saldırıya uğradı.

Yaşanan olayın ayrıntılarını Gazete Karınca’ya anlatan Uluğ, şiddet vakasının Memur-Sen işyeri temsilcisi olan Mehmet Elhazar’ın masasına bıraktığı Memur-Sen’e ait bülteni kendisine iade etmek istemesi üzerine yaşandığını aktardı.

Elhazar’ın bültenin masada durması konusunda ısrar etmesi üzerine olayın büyüdüğünü anlatan Karakaş-Uluğ’un yaşananlara ilişkin verdiği bilgiler şöyle:

“Mehmet Elhazar, beni nerede görürse görsün Memur-Sen propagandası yapan, bununla yetinmeyerek yasak olmasına rağmen AKP propagandası yapan biriydi. 8 Kasım günü odama girdiğim sırada kendisinin bülten dağıttığını ve masama da bıraktığını gördüm. Bülteni alarak kendisine geri verdim ve ‘Teşekkür ederim, ama burada Memur-Sen üyesi yok’ dedim. Elhazar bunun üzerine hiddetlenip ‘Sen beni engelleyemezsin’ dedi. Ben de ısrarcı olması halinde bülteni yırtacağımı dile getirdim ve ısrarı üzerine yaşanan gerginlikle yırttım.

“Bunun üzerine masama ikinci bir bülten bıraktı ve bunu masamdan aldığım sırada bülteni elimden çekerek yüzüme tokat attı. Tokat atıldığı sırada işyeri amirleri araya girdi ve bu sayede tam yüzüme gelmedi.”

‘İşyeri müdürü tarafından tehdit edildim’

Olayın yaşanmasının ardından işyeri müdürünün kendisini çağırdığını ve kendisine “Benim başkanım ile sorun yaşamışsın” dediğini aktaran Bahar Karakaş Uluğ, müdürün kendisini soruşturma açmakla tehdit ettiğini de dile getirdi.

İşyeri müdürünün Memur-Sen’de yaşanan istifaları engellemeye çalıştığını ve istifa edenleri yeniden sendikaya döndürmeye uğraştığını belirten Karakaş-Uluğ, müdürün darp edilenin kendisi olmasına rağmen kendisine “Olay bana geldiğinde soruşturma açacağım” dediğini aktardı.

Suç duyurusunda bulunacak

Olayın ardından Dicle Üniversitesi Psikiyatri Bölümü’nden ‘Bipolar Duygulanım Bozukluğu’ tanısı ile epikriz raporu alan Karakaş-Uluğ, huzursuzluk gerginlik yaşadığını söyledi.

Rapor ile birlikte suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Bahar Karakaş Uluğ, olayın takipçisi olacağını vurguladı.

Diğer yandan yaşanan şiddet vakasının ardından Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu’nun ve BTS’nin bir basın açıklaması yapacağı öğrenilirken, konunun Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ tarafından da Meclis gündemine taşınacağı aktarıldı.

Previous post
Poe'nun eseri ilk kez Batman'da sahneye taşındı: 'Kuyu ve Sarkaç'
Next post
Türkiye dahil: Dünyada doğurganlık hızı düşüyor, nüfus azalma eğiliminde