Ana SayfaGüncelDiyarbakır merkezli üç kentte operasyon: 38 kişi tutuklandı

Diyarbakır merkezli üç kentte operasyon: 38 kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır, Hakkari ve Elazığ illerinde düzenlenen ev baskını ve operasyonlarda 74 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 74 kişiden 38’i tutuklandı.

Diyarbakır, Hakkari ve Elazığ’da operasyon ve ev baskınları düzenlendi.

Operasyon ve baskınların, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 93 kişi hakkında yakalama karar çıkarması üzerine düzenlendiği bildirildi.

MA’daki habere göre özel birliklerin katıldığı hava destekli operasyon ağırlıklı olarak Diyarbakır’ın Yenişehir, Bağlar, Kayapınar, Sur, Dicle, Ergani, Çermik, Çüngüş, Lice, Hani, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde yürütülürken, aralarında yedi mahalle muhtarının da bulunduğu 74 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 74 kişiden 38’i tutuklanırken, 36 kişi ise ‘adli kontrol’ şartı ve yurt dışı yasağı kararıyla serbest bırakıldı.

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 19 kişinin ikamet ettikleri yerlerde bulunamadığı belirtildi.

Valilik’ten açıklama

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği’nden açıklama yapıldı.

Açıklamada, operasyonun “örgüt mensuplarıyla birlikte hareket eden, propaganda yapan, örgüte eleman temin eden, örgüt üyelerinin sığınaklarda barınmasını kolaylaştıran, örgüte finans kaynağı sağlayan, örgüt üyeleri arasında bilgi aktarımını gerçekleştirenlere” yönelik yapıldığı iddia edildi.

Previous post
HDP Kadın Meclisi'nden Soylu'ya: 'Susmuyoruz, korkmuyoruz'
Next post
Leyla Güven için yapılacak eylemlere Diyarbakır Valiliği'nden yasak