Ana SayfaGüncelDört kentte operasyon: En az 60 kişi gözaltına alındı

Dört kentte operasyon: En az 60 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Birçok ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında siyasetçi, hak savunucusu ve basın çalışanlarının bulunduğu en az 60 kişi gözaltına alındı.

İstanbul, Urfa, Malatya ve Şırnak’ta, dün ve bugün düzenlenen ev baskınlarında aralarında basın çalışanlarının da olduğu onlarca kişi gözaltına alındı.

Urfa’da dün düzenlenen polis operasyonunda 28 kişi gözaltına alınırken, gözaltıların gerekçesi öğrenilemedi.

Gözaltına alınan 28 kişi arasında cezaevinden geçtiğimiz ay tahliye edilen Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Radyo Karacadağ çalışanı Salih Erbekler de bulunuyor.

İstanbul’da en az 20 kişi gözaltında

İstanbul’un 10 farklı ilçesinde düzenlenen ev baskınlarında da en az 20 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Gözaltına alınanların Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü bildiriliyor.

Malatya’da siyasetçilere operasyon

Malatya’da ise sabaha karşı yapılan ev baskınlarında Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yedi kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

MA’nın haberine göre “örgüt üyeliği” iddiası ile gözaltına alınan siyasetçi ve hak savunucuları İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltına alınanların isimleri şu şekilde: HDP Malatya eski İl Eşbaşkanı Özcan Ağdaş, DBP İl Eşbaşkanı Nermin Tuncel, İHD Malatya Şubesi Eşbaşkanı Gönül Öztürkoğlu, HDP Battalgazi ilçe Eşbaşkanı Ahmet Aksu, HDP Yeşilyurt İlçe Eşbaşkanı Aziz Doğan, HDP eski il yöneticisi Hasan Karvar ve parti üyesi Ahmet Turan Sertkaya.

Şırnak’ta en az beş kişi gözaltına alındı

Öte yandan Şırnak kent merkezinde bulunan çok sayıda eve de sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenlendi, en az beş kişi gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen kişilerin İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi. Gözaltı sayısının kent genelinde artabileceği belirtiliyor.


Ankara’da gözaltına alınan sendikacı ve siyasetçilere ‘Beyaz Nöbet’ suçlaması

Birçok ilde operasyon: Sendikacı, siyasetçi ve avukatlar gözaltında