Ana SayfaGüncelErdoğan-Bahçeli görüşmesi: ‘Son derece olumlu noktadayız’

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi: ‘Son derece olumlu noktadayız’

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli arasındaki görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan AKP sözcüsü Çelik, “Önemli ve verimli bir görüşme yapıldı. Yerel seçimdeki iş birliğiyle ilgili son derece olumlu noktadayız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saray’da bir araya geldi.

Saat 16.00 sularında başlayan ve basına kapalı yapılan görüşme 55 dakika sürdü.

Görüşmenin gündemi, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde ittifaktı.

Görüşme sonrası AKP’den açıklama

İki liderin görüşmesi sonrası açıklamalarda bulunan AKP sözcüsü Ömer Çelik, “Önemli ve verimli bir görüşme yapıldı. Yerel seçimdeki iş birliğiyle ilgili son derece olumlu noktadayız” dedi.

Çelik, “Cumartesi, Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki tanıtım toplantısında Ankara, İstanbul, İzmir dahil yaklaşık 40 yerdeki adayları ilan edeceğiz” ifadesini kullandı.

Çelik, “Genel Başkan Yardımcısı arkadaşlarımız bir araya gelerek, rapor sunacak ardından Genel Başkanlar tekrar bir araya gelecek” diye de ekledi.

Görüşme öncesi ‘ittifak’ mesajı

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Erdoğan ile Bahçeli’nin yapacağı görüşme öncesi yaptığı açıklamada ‘ittifak’ mesajı vererek, “Yerel seçimde çeşitli ittifaklar olabilir” diye konuşmuştu.

AKP ile MHP, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere tek başlarına girme kararı alsa da bugün yapılacak görüşmeye ilişkin bir açıklama yapan Erdoğan, seçim ittifakını ele alacaklarını söylemişti.

MHP lideri Bahçeli de görüşmeye ilişkin, “Gündemi davet sahibi belirler” demişti.




Önceki Haber
Yerel seçimler: İYİ Parti'den CHP ile ittifaka ilişkin açıklama
Sonraki Haber
Ayşe Düzkan'dan yeni kitap: “05 17”