Ana SayfaGüncelErdoğan: Bazı öğrencilerimiz ‘illa da burs’ diyor

Erdoğan: Bazı öğrencilerimiz ‘illa da burs’ diyor

HABER MERKEZİ – Bir kez daha öğrencilerin burs almasına serzenişte bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı öğrencilerimiz ‘illa da burs’ diyor. Evladım, illa da burs yok!” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

“Ben sizlere gerçekleri anlatıyorum sizlere havadan sudan konuşmuyorum” diyen Erdoğan, bir kez daha öğrencilerin burs almasına serzenişte bulundu:

“Bazı öğrencilerimiz ‘illa da burs’ diyor. Evladım, illa da burs yok! Sen krediye de müracaat etsen, faiz uygulaması yok. Size en uygun taksitlerle ve sigortalı işe girdiğiniz zaman devlet bunu sizden tahsil edecek.”

Kılıçdaroğlu’na tepki

Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Erdoğan, “Devlet nedir, devlet adamı olmak nedir sen bunları unuttun, bunları yapamıyorsun. Kutlamamızı orada yaptık 29 Ekim Cumhuriyet kutlamasına İstanbul Havalimanı hediyemiz oldu. Nasibin yok nasibin” dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri şöyle sürdürdü:

“Bu zat CHP’nin belediyecilikte başarılarını anlatırken Muğla Büyükşehir Belediye başkanını örnek veriyor. Her yeri kreşlerle donattığını söylüyor. Arkadaşlar araştırdılar. Büyükşehir belediyesinin yaptırdığı tek bir okul dahi bulamadılar. Hiç olmayan bir şeyi dakikalarca ballandıra ballandıra anlatmanın adı nedir? Artık psikiyatrist mi olur, yoksa Pensilvanya’daki şarlatan mı olur sorunu çözecek, birisini bulup bu işi bir neticeye bağlar herhalde. Bu zatın yalanlarını ortaya dökmekten, tazminat almaktan yoruldum.”

Et fiyatları

Et fiyatlarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Kısa zamanda hayvan ithaline ihtiyacımız olmayacak. Allah’ın izniyle vatandaşımıza ucuz eti yedirmeye devam edeceğiz. Biz fiyatları şöyle rantabl seviyeye düşürmek için gerekirse cari açığı bile düşünmeden ithale gider, piyasayı biz balans ederiz” diye konuştu.

Yerel seçimler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonlarında ise 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Belediye başkan adaylıkları için başvuruları almaya başladık. Genel merkezimizde hazırlıklar elektronik ortamda yoğun şekilde sürüyor. Şubat ayının ortası gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak sahaya çıkacağız.”

Erdoğan’dan Binali Yıldırım açıklaması

Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, yerel seçimlerde Binali Yıldırım’ın İstanbul’dan olası adaylığına ilişkin, “Sizin gönüllerinizden geçeni takvim içinde hayata geçiririz, sabırlı olmak lazım” açıklamasında bulundu.


Erdoğan: Öğrencilerimiz de hep burs istiyor, niye krediye yanaşmıyorsunuz?