Ana SayfaGüncelErdoğan: Bizim kültür köklerimizde de cinsiyet ayrımcılığı yok

Erdoğan: Bizim kültür köklerimizde de cinsiyet ayrımcılığı yok

HABER MERKEZİ – 25 Kasım’a sayılı günler kala açıklamalarda bulunan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim kültür köklerimizde de cinsiyet ayrımcılığı yok” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne sayılı günler kala düzenlenen “3. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi”nde konuştu.

Erdoğan, “Kadına ayrımcılık yapmamız mümkün değildir” dedi ve ekledi: “Bizim kültür köklerimizde de cinsiyet ayrımcılığı yoktur.”

Bugün kadının ‘eşitlik ambalajı’ içinde kullanıldığını söyleyen Erdoğan, bunun kendileri için şaşırtıcı olmadığını da belirtti.

“Dün kadını en bayağısından bir meta olarak kullanan zihniyetin bugün kadını yine meta anlayışıyla ama bu defa eşitlik ambalajı içinde kullanıyor olması bizim için şaşırtıcı değildir.”

Sözlerini “Dünyanın hiçbir yerinde kadınla erkeği her anlamda eşit tutarak elde edilmiş bir adalet yoktur” diye sürdüren Erdoğan, “Büyük ile küçüğü aynı terazide tartamazsınız, güçlü ile zayıfı aynı yarışa sokamazsınız. 100 metreyi kadın erkek aynı şekilde mi koşturacağız?” diye sordu.


25 Kasım’a doğru: ‘Tüm dünyada kadın isyanı mayalanıp, dalga dalga yayılıyor’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Emine Dikbaş boşanmak istediği erkek tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
Ankara'daki kreşte bir çocuğa şiddet uygulayan çalışan açığa alındı