Ana SayfaGüncelErdoğan ‘millet bahçeleri’ni açtı: Gelip gerçek çevrecilik görsünler

Erdoğan ‘millet bahçeleri’ni açtı: Gelip gerçek çevrecilik görsünler

HABER MERKEZİ – ‘Millet Bahçeleri Açılış Töreni’nde konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi olaylarını yapanlar, gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler” dedi.

İstanbul Başakşehir’de “Millet Bahçeleri Açılış Töreni”nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hizmete sunduğumuz millet bahçelerimizle 100 günlük icraat programımızda yer alan taahhütlerden birini daha yerine getirmiş oluyoruz. 18 ilimizdeki 33 Millet Bahçesi ile ilgili çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda” dedi.

“Hedefimiz, her şehrimize en az birer Millet Bahçesi kazandırmaktır” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin en büyük fuar alanını Atatürk Havalimanı’ndaki o kapalı alanlarla yapmış olacağız.”

Kanal İstanbul’un da yapılacağını vurgulayan Erdoğan, “Biz ‘Kanal İstanbul’ diyoruz, onlar ‘İstemezük’ diyorlar, ‘Yaptırmazuk’ diyorlar. Yapacağız, yapacağız isteseniz de istemeseniz de yapacağız” diye konuştu.

Gezi Parkı direnişine dair de sözler sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çevrecilik adına yakıp yıkanlar, Gezi olaylarını yapanlar, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler, gelip şu millet bahçelerine baksınlar ve gerçek çevrecilik nedir görsünler” dedi.

Konuşmasında CHP’ye de yüklenen Erdoğan, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerine ilişkin ise şunları söyledi:

“31 Mart 2019 seçimlerini ‘gönül belediyeciliği’ seçimi olarak görüyoruz. Adını böyle koyduk.”

Taksim’deki Gezi Parkı’nda 2013’te ağaçların sökülerek Topçu Kışlası yapılmak istenmesinin ardından başlayan Gezi direnişi, Türkiye tarihinin en büyük protestolarından biri.

Previous post
Anadolu Kültür’e dönük operasyonda gözaltına alınanlardan altısı serbest
Next post
Trump'tan Fethullah Gülen açıklaması