Ana SayfaGüncelErdoğan-Putin görüşmesi sona erdi, açıklama yok

Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi, açıklama yok

HABER MERKEZİ – Rusya Devlet Başkanı Putin, ‘Türk Akımı’ boru hattının deniz kısmının tamamlanması nedeniyle düzenlenen tören için Türkiye’ye geldi. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’daki doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya nakledecek ‘Türk Akımı’ boru hattının deniz kısmının tamamlanması nedeniyle yapılacak programa katılmak üzere İstanbul’a geldi.

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlen törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in ardından sırasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin konuştu.

Erdoğan, Rusya ile ticaret hacmindeki hedeflerinin 100 milyar dolar olduğunu kaydederek, “Türk Akımı” projesine ilişkin şu detayları paylaştı:

“3 bölümden oluşan Türk Akımı projesi 2019’da yapılacak testlerin ardından faaliyete geçmeye hazır olacak. Kıyıköy’deki alım terminalinin inşaatı hızla devam ediyor. Buradan gelecek gazın en az yarısını Avrupa’ya aktarmayı planlıyoruz.

Putin ise, “Projeye adı veren Sayın Erdoğan’dır, Türk Akımı ismini vermiştir. İnanıyoruz ki bu projenin tamamı, 2019 yılına kadar tamamlanacaktır. En çevre dostu, en ileri teknolojiyi kullanıyoruz. Rusya ve Türkiye olarak enerji alanında iş birliğini uzun yıllar boyunca çok başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Erdoğan ile Putin, buradaki törenin ardından ikili görüşme yapmak üzere Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’ne geçti.

Bir araya gelen iki liderin basına kapalı görüşmesi 1 saat 20 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapılmadı.

Görüşmede neler ele alınması bekleniyordu?

Erdoğan ile Putin’in ana gündem maddesinin Suriye’deki son gelişmeler olması bekleniyordu.

İki liderin Türkiye-Rusya ve İran’ın Suriye meselesinde atacağı adımları, İdlib ve Minbiç’teki gelişmeleri, Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonun detaylarını, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısını ve bölgesel meseleleri detaylarıyla ele alacağı belirtiliyordu.

Erdoğan’ın görüşmede İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti konusundaki son durumu da paylaşması bekleniyordu.

Previous post
Önlem alınmamıştı: Kadıköy’de iki kişi beton dolu çukura battı
Next post
İki ilde iş cinayeti: İki işçi yaşamını yitirdi