Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Batı’ya ‘Kavala’ açıklaması: İçeri alınınca neden rahatsız oluyorsunuz?

Erdoğan’dan Batı’ya ‘Kavala’ açıklaması: İçeri alınınca neden rahatsız oluyorsunuz?

HABER MERKEZİ – Osman Kavala’nın kurucusu olduğu Anadolu Kültür’e dönük operasyona yönelik Batı’dan gelen açıklamalara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunları içeri alınınca neden rahatsız oluyorsunuz?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Osman Kavala’nın kurucusu olduğu Anadolu Kültür’e dönük operasyona ve yerel seçimlerde aday belirleme sürecine değindi.

Erdoğan, bir kez daha ‘Millet bahçelerine bakıp gerçek çevrecilik nedir görsünler’ dedi ve şöyle devam etti:

“Öyle lafla çevrecilik olmuyor. Gezi olaylarında bu olayları yapanların finansörü konumundaki şu anda cezaevinde olan bu kişiyle iltisaklı birçok malum kişi, bunların içinde akademisyenler de var. Bunlar geçenlerde gözaltına alındı. Malum çevreler, Batı dünyasıdan da açıklamalar yapılıyor. Türkiye’de de bu işlerin finansörü durumunda olanlar var. Bunları içeri alınınca neden rahatsız oluyorsunuz?”

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için partisindeki aday belirleme sürecine ilişkin ise “Yolunu şaşıranı ya ıslah ya tasfiye edeceğiz” dedi ve ekledi: “Aday olmadım diye sırtını dönen AK Partili değildir.”

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Anadolu Kültür’ün yöneticileri ve bazı akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 20 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında bulunduğu 10’u aşkın kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 11’i serbest bırakılırken, İstanbul Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi çalışanı Yiğit Aksakoğlu ise tutuklanmıştı.