Ana SayfaGüncelErdoğan’dan yerel seçim açıklaması: 3 dönem başkanlık yapanlar istirahat edecek

Erdoğan’dan yerel seçim açıklaması: 3 dönem başkanlık yapanlar istirahat edecek

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında aday belirleme sürecinde üç dönem uygulamasını dikkate alacaklarını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyaretinin ardından gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçim çalışmalarına değinen Erdoğan, aday belirleme sürecinde üç dönem uygulamasını dikkate alacaklarını belirtti ve “3 dönem belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımızı da büyük oranda istirahate çekeceğiz” dedi.

“Halk değişim istiyor. Değişim isteği için biz üç dönem aynı yerde belediye başkanlığı yapmış arkadaşları dördüncü dönem için aynı yerde düşünmüyoruz. Ha ne olabilir? Dördüncü dönem bir başka yerde bir başka il veya ilçede belediye başkanı adayı olabilir. Bu daha ziyade ilçeler bazında böyle olur.”

NTV’nin haberine göre uçaktaki gazetecilerle sohbet eden Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Ak Parti’ye oy verirseniz harama ortak olursunuz’ sözlerine ilişkinse “Haram helal gibi meseleleri Kılıçdaroğlu ile konuşacak değiliz. Haramı da helali de elhamdülillah biz gayet iyi biliriz. Bugün Türkiye’de 1800’e yakın belediye Ak Partili ise bunun bir sebebi var. Eğer demokrasi ise demokraside halkın iradesine saygı duyacaksın” dedi.

Trump ile görüşme

ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdikleri görüşmede Suriye’deki gelişmeleri ele aldıklarını belirten Erdoğan, “İdlib konusuna çok önem veriyor. Oradaki başarımızı takdirle karşılıyor, övüyor” dedi ve şöyle devam etti:

“YPG konusunda da, bazı konularda da kendi aralarında bir iletişimsizlik var gibi geliyor bana. ‘Bu konuda da beraber yapabileceğimiz çok şey olabilir’ dedim. Fırat’ın doğusunu görüyorsunuz çözemiyoruz ve burada farklı gelişmeler var. Bu konuda gerek Mevlüt (Çavuşoğlu) beyin gerek savunma bakanımızın muhatapları ile yapacakları çalışmalar inşallah bizi daha rahatlatacaktır.”

ABD Başkanı’na Halk Bankası ile ilgili gelişmeleri tekrar hatırlattığını da söyleyen Erdoğan, Trump’ın “Döner dönmez talimati vereceğim. Ben bu işin bittiğini zannediyorum. Niye bu kadar uzadı?” şeklinde yanıt verdiğini söyledi.

Kaşıkçı cinayeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını da değerlendirdi.

“Kayıt gerçekten bir felaket” diyen Erdoğan, “Suudilerin istihbaratçısı kaydı dinlediğinde, ‘herhalde bu eroin almış, bunu ancak eroin alan birisi yapar’ diyecek kadar şok oldu. Ortada böyle bir gerçek var. Buna rağmen olayı saptırma peşinde olanlar var” şeklinde konuştu.

Previous post
Emniyet'e 10 bin bekçi daha alınacak
Next post
Marvel Comics'in kurucusu Stan Lee hayatını kaybetti