Ana SayfaGüncelEvi basılmıştı: Gazeteci Deniz Nazlım ifadesinin ardından serbest bırakıldı

Evi basılmıştı: Gazeteci Deniz Nazlım ifadesinin ardından serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Ankara’da düzenlenen 9 Kasım tarihli operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen gazeteci Nazlım, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ankara’da 9 Kasım’ın sabah saatlerinde düzenlenen operasyon kapsamında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Deniz Nazlım’ın evi de basılmıştı.

Sabaha karşı Nazlım’ın evine giden polisler, evde bulunan anne ve babasını “Bundan sonra tepenizdeyiz” sözleriyle tehdit etmişti.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan gazeteci Deniz Nazlım, bugün Ankara Adliyesi’ne giderek ifade verdi.

Avukatıyla birlikte Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na giden Nazlım ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

MA’nın haberine göre Nazlım’a ifadesi sırasında haber kaynakları ile haber merkeziyle yaptığı telefon görüşmeleri ve sosyal medya paylaşımları soruldu.

“Mesleğimin ilkelerine ihanet etmeyeceğim”

Nazlım, ifade öncesi İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, “Ben hiçbir zaman mesleğimin ilkelerin ihanet etmeden, mesleğimin dışında bir iş yapmadan gazeteciliği sürdüreceğim” sözlerini kaydetti.

“Beni Ankara Emniyeti’nde yasadışı sorguya tabi tutan, ajansım dışında bir yerde çalışmam için tehditlerde bulunan, Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde askerlik için ifadeye gittiğimde yine yasadışı bir şekilde sorguya tutup kendini devlet üstü kişiler olarak tanıtanlara söylüyorum. Biz çalıştığımız yerin neresi olduğunun farkındayız. Biz gazeteciyiz ve toplumun haber alma hakkını sağlamaya çalışıyoruz.”

Previous post
"Kadıköy Kitap Buluşmaları" başladı
Next post
KESK'li kadınlar çalıştayda buluştu: 'Krizin bedelini biz ödemeyeceğiz'