Ana SayfaToplumsal CinsiyetFeminist avukat Canan Arın’a İtalya’dan hukuk ödülü: ‘Dünyadaki cesur kadınlara adıyorum’

Feminist avukat Canan Arın’a İtalya’dan hukuk ödülü: ‘Dünyadaki cesur kadınlara adıyorum’

HABER MERKEZİ – Mor Çatı’nın kurucularından feminist avukat Canan Arın, Bruno Leoni Enstitüsü hukuk ödülüne layık görüldü. Arın ödülünü, ‘dünyanın yer yerindeki cesur kadınlara’ armağan ettiğini söyledi.

Mor Çatı Kadın Sığınakları Vakfı kurucularından feminist avukat Canan Arın, her yıl insan hakları alanında farklı ülkelerden bir kişiye verilen Bruno Leoni Enstitüsü Hukuk Ödülü’nün bu yılki sahibi oldu.

Enstitü, bu ödülü Arın’a çocuk yaşta evlendirilmelere karşı verdiği mücadeleden dolayı verdiğini duyurdu.

Ödülünü İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen törenle alan Arın, çocuk yaştaki zorla evlendirmelerin Türkiye açısından utanç verici olduğunu söyledi.

Bianet’e konuşan Arın, “Ödülü bana Türkiye’deki kadın hakları konusunda yaptığım cesur çalışmalardan dolayı verdiler. Ben, bütün kadınların cesur olduğunu düşünüyorum” dedi ve şunları ekledi:

“Bugünkü haklarımızı sağlayan dünyanın her yerinden mücadele eden büyükannelerimize çok şey borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Kazanılmış haklarımızı genişletmenin ve mücadeleyi ilerletmenin yeni yollarını bulmalıyız. Dikttatöryaya karşı dünyanın her yerinde sesimizi yükseltmeliyiz. Ödülümü, dünyanın yer yerindeki cesur kadınlara armağan ediyorum.”

Previous post
Anter Davası: 'Yeşil’in tanık koruma kapsamında olup olmadığı araştırılacak
Next post
Demirtaş’ın davasında 'görevsizlik' kararı