Ana SayfaDünyaFilistin ve İsrail arasında ateşkes sağlandı

Filistin ve İsrail arasında ateşkes sağlandı

HABER MERKEZİ – İsrail’in Gazze Şeridi’ni hedef alması sonrası düzenlenen karşılıklı saldırıların ardından ateşkes sağlandığı duyuruldu.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırı sonucu yedi Filistinli’nin hayatını kaybetmesinin ardından Hamas ve İsrail karşılıklı saldırılar düzenlemişti.

Bu saldırılar sonucunda en az dört Filistinli ve bir İsrailli yaşamını yitirmişti.

Hamas ve İslami Cihad Hareketi gibi grupların silahlı kanatlarının yer aldığı Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır’ın ara buluculuğunda İsrail’le ateşkese varıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada İsrail’in ateşkese bağlı kaldığı sürece kendilerinin de buna uyacağı ifade edildi.

Geri çekilme çağrısı yapılmıştı

Hamas lideri İsmail Heniyye de kısa süre önce yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını durdurması halinde ateşkes durumuna dönülebileceğini kaydetmişti.

BBC Türkçe’nin haberine göre saldırılar üzerine Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, tarafların bir an önce geri çekilmesi çağrısında bulunmuştu.

ABD Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada İsrail’in yanında olduklarını kaydetmişti.

“Bu saldırılara karşı kendisini savunan İsrail’in yanındayız. Bu şiddet olayları, Gazze halkına gerçekte hiçbir yardım sağlamaz.”




Önceki Haber
Mor Çatı'dan 6284 sayılı yasaya ilişkin kampanya: 'Karar Aldım'
Sonraki Haber
Güngördü: Son mahkeme kararıyla artık beni dışarıda tutamazlar