Ana SayfaGüncelGazeteci Mahalli’ye “Cumhurbaşkanı’na hakaretten” hapis cezası

Gazeteci Mahalli’ye “Cumhurbaşkanı’na hakaretten” hapis cezası

HABER MERKEZİ – Gazeteci Hüsnü Mahalli’ye “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ve “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” iddialarıyla toplamda 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Bir köşe yazısında ve katıldığı televizyon programındaki sözleri nedeniyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan yargılanan gazeteci Hüsnü Mahalli’nin yargılandığı davanın karar duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada tutuksuz yargılanan Hüsnü Mahalli ve avukatları yer alırken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı avukatı Hatice Özay temsil etti.

Duruşmada ek savunma yapan ve davada karar verileceği belirtilerek son sözü sorulan Mahalli, “Cumhurbaşkanı’na hakaret etmedim. Her zaman Sayın Cumhurbaşkanı ifadesini kullanırım. Diktatör kelimesi de hakaret içeren bir kelime değildir. Kaldı ki uluslararası camiada tek kişide toplanan yetkiyle ilgili belirtilmiş bir tanımdır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın avukatı Hatice Özay ise şikayetlerinin devam ettiğini anlatarak, “İddianamede açıkça belirtildiği üzere Cumhurbaşkanı’nın adı ve makamı zikredilmiştir. Hakaret suçunun yasal unsurları oluşmuştur. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Hapis cezası verildi

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, Mahalli’ye, “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” suçundan 1 yıl 8 ay 25 gün hapis cezası verdi. Mahalli’nin sabıkasız oluşunu, bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşması nedeniyle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti.

Mahkeme Mahalli’yi ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasından ise 2 yıl 5 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı.

Previous post
Albayrak’a göre piyasadaki hava ‘pozitif’: Bozulmasına izin vermeyeceğiz
Next post
Dünya Şehircilik Günü'nde İstanbul: Projeler çöp, kenti daha kaotik bir gelecek bekliyor