Ana SayfaGüncelGazeteci Şerife Oruç’un yargılandığı dava görüldü

Gazeteci Şerife Oruç’un yargılandığı dava görüldü

HABER MERKEZİ – Gazeteci Şerife Oruç’un “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasında konuşan tanık R.İ., Oruç’u ismen tanımadığını söyledi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) 5 Temmuz 2016’dan 9 Temmuz 2018’e kadar tutuklu bulunan muhabiri Şerife Oruç, hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın 8’inci celsesi Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Oruç’un katılmadığı, avukatı Mesut Aydın hazır bulunduğu duruşmada, Oruç aleyhine ifade veren tanıklar dinlendi.

Tanıklardan R.İ., Şerife Oruç’u ismen hatırlamadığını ancak görürse simayen tanıyabileceğini iddia etti.

Oruç, ‘örgüt içinde bir hafta kaldığını, örgüt içinde gözlemci olduğunu, durumuna ilişkin istihbaratçıların bilgisi olduğunu’ söyledi.

R.İ.’nin ifadelerinin ardından Oruç’un avukatı Mesut Aydın’ın R.İ.’ye “Örgüt içinde hangi süreçlerde kaldın” sorusunu yöneltti.

R. İ. bu soruya, “Örgüt içerisinde bir hafta kaldığım süreyi hatırlamıyorum. Hatırladığım kadarıyla yılı Ekim, Kasım Aralık aylarından birisiydi. Bu süreçte çatışmalar başlamıştı. Ben gittiğim vakit çatışma vardı. Ben sonrasında kaçtım” yanıtını verdi.

Yanıtın ardından avukat Aydın, R.İ.’ye “çatışma ve hendek kazımı olup olmadığını”, “hendek kazmaya katılıp katılmadığını” sordu.

Ancak mahkeme, müdahale ederek soruların davayla ilgisi olmadığı gerekçesiyle izin vermedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve sonraki celsede tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı, 26 Şubat 2019’a erteledi.