Ana SayfaGüncelGüçlükonak’ta binlerce insan 9 gündür susuz

Güçlükonak’ta binlerce insan 9 gündür susuz

HABER MERKEZİ – Şırnak Güçlükonak’a bağlı 8 köy ve mezradaki su kuyularının elektriğini borçları ödenmediği için kesen DEDAŞ, binlerce kişiyi günlerdir susuz bırakıyor.

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı 8 köy ve mezrada yaşayan binlerce insan, su ihtiyaçlarını karşıladıkları su kuyularının elektrik borcunu ödeyemez hale geldi.

Borçlar ödenmeyince de bölgedeki su kuyularının elektriği Dicle Elektrik (DEDAŞ) tarafından kesildi

İlçeye bağlı Boyuncuk, Yağmurkuyusu, Damlabaşı, Sağkol, Akçakuşak, Düğünyurdu, Çobankazanı ve buraya bağlı birmezrada yaşanan kesintiler yüzünden köylüler, 9 gündür susuz.

Bölge sakinleri, su ihtiyaçlarını ise 7 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe merkezinden temin etmeye çalıyor.

400 bin lirayı aşkın elektrik borcu bulunan Yağmurkuyusu Köyü Muhtarı Ahmet Erdem, yaşadıkları bu duruma sessiz kalan yetkililere tepkili.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Erdem, köyün 300’ü aşkın nüfusunun bulunduğunu belirterek, görüştükleri DEDAŞ yetkililerinin ‘Ya parayı ödeyeceksiniz ya da suyunuzu açmayacağız’ dediğini aktardı.

Erdem, tepkisini ise “Bizden ne istiyorlar, hangi hakla bu zulmü yapıyorlar. Sadece para için su kesilmez. Bu köyde hastalar, yaşlılar ve çocuklar var, yazık. Eskiden olduğu gibi merkezi çeşmeler de yok köyde. Yetkililere sesleniyorum: Ya suyumuzu açın ya da gelin bizi köyden çıkarın” sözleriyle dile getirdi.

Köy muhtarı Erdem ayrıca, hayvanlarının su ihtiyaçlarını yağan yağmurla oluşan göletten sağlayabildiklerini söyledi.

Previous post
ABD'de yangınlar: Kaliforniya'nın 'Cennet'i haritadan silindi
Next post
'Örgü Grubu: Tecavüzcüleri İmha Timi' 25 Kasım'da raflarda olacak