Ana SayfaÇalışma YaşamıGüngördü: Son mahkeme kararıyla artık beni dışarıda tutamazlar

Güngördü: Son mahkeme kararıyla artık beni dışarıda tutamazlar

HABER MERKEZİ – Zeytinburnu Belediyesi’ndeki işinden çıkarılan Kenan Güngördü, eylemine ve mahkeme kararlarına ilişkin webiz’de değerlendirmede bulundu. İşe iade edilene kadar kararlılıkla eylemini sürdüreceğini vurgulayan Güngördü, son mahkeme kararına atıfla “Artık beni dışarıda tutmalarının imkanı yok” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi’ndeki işinden 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘Taşeron düzenlemesi’ kapsamında çıkarılan işçilerden biri olan Kenan Güngördü, işine geri dönme talebiyle sürdürdüğü eylemde 217 günü geride bıraktı.

webiz’de Kıvanç Eliaçık’ın “Grev Gözcüsü” isimli programının konuğu olan Güngördü, 21 yıldır kamuda çalıştığını ve 3 yıldır ise belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde görev aldığını ifade etti.

“Güvenlik soruşturması” gerekçe gösterilerek ihraç edildiğini ancak kendisine işten çıkarılmasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını söyleyen Kenan Güngördü, hemen adli sicil kaydı aldığını ifade ederek, “Hiçbir adli sicil kaydım yok. Ve benimle ilgili sürmekte olan herhangi bir dava yok, hiçbir şey yok. Ama ihraç edildim” dedi.

Bunun üzerine belediye önünde oturma eylemine başladığını söyleyen Güngördü, kararlılıkla eylemini sürdürdüğünü vurgulayarak, eylemine devam edeceğinin altını çizdi.

“Zeytinburnu Belediyesi’nin bu hukuksuzluğunu nefes aldığım sürece haykıracağım. Ekonomik anlamda sıkıntılar yaşıyorum, aç kalırım ama yine de bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim. Bu konuda kararlıyım. Her ay bir çıta daha yükseltiyorum. Gerekirse açlık grevi eylemi başlatıp, daha sonra ölüm orucuna çevirip bu haklı mücadelemi herkese anlatacağım.”

İlk mahkeme kararının ardından el ilanları hazırladığını ve ilanların arkasına mahkeme kararını iliştirdiğini ifade eden Güngördü, bunları çevredeki esnafa ve yurttaşlara dağıttığını belirterek, “Haklılığımı ilan ettim” dedi.

Belediyesi Meclisi oy birliğiyle işine iade edilmesi yönünde karar aldı

Belediyeye karşı açtığı iki davada da haklı bulunduğunu hatırlatan Kenan Güngördü, yine de halen işine iade edilmediğini vurguladı.

Güngördü ayrıca, geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu Belediyesi Meclisi’nin oy birliğiyle işine iade edilmesi yönünde karar aldığını söyledi ve “Son çıkan mahkeme kararıyla da artık beni dışarıda tutmalarının imkanı yok” dedi.

Ne oldu?

KHK ile işinden edilen Kenan Güngördü, 24 Nisan 2017’de İstanbul 12. İdare Mahkemesi’ne başvurarak işe iade edilmesini talep etti.

Başvuruyu 26 Haziran 2018’de karara bağlayan mahkeme, “yürütmenin durdurulması” yönünde karar verdi.

Zeytinburnu Belediyesi ise mahkemenin kararına karşı İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

Belediyenin itirazı mahkeme tarafından iptal edilirken, Güngördü bu kez de mahrum kalınan özlük, mali ve sosyal haklarının dava tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte verilmesi için İstanbul 12. İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptı.

Son başvuruyu 19 Eylül’de karara bağlayan mahkeme, Kenan Güngördü’nün yoksun kaldığı tüm özlük, mali ve sosyal haklarının dava açma tarihi olan 24 Nisan’dan itibaren işletilerek kendisine ödenmesine karar verdi.

Ayrıca kararda, Güngördü’nün hakkında yürütülen bir soruşturma olmadığı, adli sicil kaydının bulunmadığı ve kolluk kuvvetleri tarafından aranmadığı belirtilerek, işe son verilmesinde hukuka uyarlık bulunmadığı belirtildi.

Bu karar yaklaşık 10 gün önce Güngördü’ye tebliğ edilirken, halen işe iadesi gerçekleşmedi.


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:


Twitter

Facebook

Youtube

Previous post
Filistin ve İsrail arasında ateşkes sağlandı
Next post
Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi sonrası ‘yerel seçim’ mesajı