Ana SayfaPolitikaHDP Kadın Meclisi’nden Soylu’ya: ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz’

HDP Kadın Meclisi’nden Soylu’ya: ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz’

HABER MERKEZİ – HDP Kadın Meclisi, Bakan Süleyman Soylu’nun Milletvekili Ebru Günay’ı tehdit etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz kadınlar susmuyoruz, korkmuyoruz! Bu hadsizliğe kadın özgürlük mücadelemizi ve dayanışmamızı büyüterek cevap vermek boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

Meclis’te dün (15 Aralık) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü sırada, HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ‘İmralı’daki tecridin müsebbibi bu iktidardır’ demiş ve Afrin’e yönelik operasyon için ‘işgaldir’ ifadesini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Günay’ı  ‘Sen provokatörsün. Görürsün sen…’  şeklinde tehdit etmişti.


Soylu’dan HDP’li vekile Meclis’te açık tehdit: “Sen görürsün”


‘Biz Soylu’yu savaş yanlısı tutumundan tanırız’

HDP Kadın Meclisi, Soylu’nun tehditlerine ilişkin bir açıklama yaparak, Soylu’nun daha önce yaptığı tehditvari açıklamalarını hatırlattı:

“Biz, Süleyman Soylu’yu 7 Haziran gecesi iktidarı kaybettiklerinde ‘çözüm sürecinin filmini çekersiniz’ diyerek takındığı savaş yanlısı tutumundan tanırız. Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ı tehdit eden hadsizliğinden, ‘kanun, kural dinlemeyin ‘diyerek açıkça ilan ettiği hukuk bilmez tavrından tanırız.”

‘Susmuyoruz, korkmuyoruz’

Soylu’nun tehditlerinin milyonlarca kadına dönük olduğunun vurgulandığı açıklamada devamla şöyle denildi:

“Bugün Süleyman Soylu’nun temsil ettiği anlayış aynı zamanda önceki dönem Eş Genel Başkanlarımızı, milletvekillerimizi ve Hakkâri Milletvekilimiz Leyla Güven’i cezaevinde rehin tutan anlayıştır. Süleyman Soylu’nun parmağını sallayıp, hadsizce tehditler savurması, bastırmaya çalıştığı bu gerçeği değiştiremeyecektir. Evde, sokakta, işyerinde ve parlamentoda sözümüze, kimliğimize, emeğimize ve irademize ket vurmaya çalışan erkek egemen anlayışın aynı zamanda siyasetteki varlığımıza tahammülsüzlük derecesinin ne kadar yüksek olduğu bir kez daha teşhir olmuştur. Biz kadınlar susmuyoruz, korkmuyoruz! Bu hadsizliğe kadın özgürlük mücadelemizi ve dayanışmamızı büyüterek cevap vermek boynumuzun borcudur!”

Previous post
400 çalışanı bulunuyor: Angora Halı da konkordato ilan etti
Next post
Diyarbakır merkezli üç kentte operasyon: 38 kişi tutuklandı