Ana SayfaGüncelHDP PM üyesi Can Memiş’in de aralarında olduğu üç kişi tahliye edildi

HDP PM üyesi Can Memiş’in de aralarında olduğu üç kişi tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Cezaevinde bulunan HDP PM üyesi Can Memiş ve siyasetçiler Hasan Hüseyin Gençer ile Suphi Yıldız tahliye edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) üyesi Can Memiş ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 6’sı tutuklu, 29 kişi hakkında “Örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması İstanbul 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Silivri Cezaevi Kampüsü karşısında bulunan duruşma salonunda görülen duruşmaya tutuklu siyasetçilerin tümü ve bazı tutuksuz siyasetçiler katıldı.

Ailelerin de izlediği duruşmada ilk olarak savunma yapan avukat Zülfikar Erden, tutuklu müvekkili Taylan Urun’un telefon konuşmalarına dair tanıkların dinlenmesini talep etti.

‘Adil bir karar vermenizi beklemiyoruz’

Mahkemenin bu talebi reddetmesi üzerine Erden, “Gerçeğin ortaya çıkması için tanıkların dinlenmesi gerekir. Bu vermiş olduğunuz karar ile birlikte heyetinizden hukuki, adil bir karar vermenizi beklemiyoruz” dedi.

Erden, dosyada tutuklamaya gerekçe gösterilen tek dayanağın istihbarat raporları olduğunu da sözlerine ekledi.

Ardından söz alan Avukat Bülent Çoban, mahkeme heyetinin tutukluluk gerekçesini anlamlandıramadıklarını belirterek heyetin maddi gerçeğe ulaşmak istemediğini söyledi.

Avukat Ayşe Acinikli de, müvekkilinin telefon görüşmesinden kaynaklı suçlandığını belirterek, müvekkilinin serbest bırakılmasını istedi.

Avukatlar, tutuklu müvekkillerinin tahliyesi ile adli kontrol ve yurt dışı yasaklarının kaldırılmasın istedi.

Üç kişi tahliye

İddia makamı ise avukatların tahliye taleplerinin reddini isteyerek, tutukluluk halinin devamını talep etti.

Verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, HDP PM üyesi Can Memiş, Hasan Hüseyin Gençer ile Suphi Yıldız’ın tahliyesine karar verdi.

Taylan Urun, Atilla Sayir ve Metin İlan’ın ise tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 14 Şubat 2019’a erteledi.