Ana SayfaGüncelİstanbul Başsavcılığı’ndan Kaşıkçı cinayeti açıklaması

İstanbul Başsavcılığı’ndan Kaşıkçı cinayeti açıklaması

HABER MERKEZİ – İstanbul Başsavcılığı, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasına dair yaptığı bilgilendirmede, “Şüphelilerinden Abahussain, Yalova’da yaşayan bir Suudi ile cinayetten bir gün önce iletişim kurdu” denildi.

Suudi Arabistan vatandaşı olan gazeteci Cemal Kaşıkçı, birtakım evrak işlemleri için 2 Ekim’de İstanbul Levent’teki başkonsolosluk binasına girmiş, bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

İlk olarak Kaşıkçı’nın binadan ayrıldığını söyleyen Suudi Arabistan yönetimi, 20 Ekim’de gazetecinin başkonsolosluk binasında ‘arbede sonucu’ öldüğünü öne sürmüştü.

Suudi Arabistan yetkililerinin talimatıyla öldürüldüğü üzerine durulan Kaşıkçı’nın cesedi ise hala ortada yok.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruşturma ve Yalova’daki bir evde yapılan aramaya dair yazılı açıklama yapıldı.

“Şüpheli ya da şüphelilerce daha önceden yapılan planlama doğrultusunda Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018’de Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğunda boğularak ve cesedi parçalara ayrılmak suretiyle öldürülmüştür. Cumhuriyet Başsavcılığımızca, tüm boyutlarıyla yürütülen soruşturma sürecinde 1 ve 2 Ekim tarihlerinde bir plan dahilinde ülkemize gelerek Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayını gerçekleştiren şüphelilerden Mansour Othman M. Abbahussaın’ın olaydan bir gün önce, 1 Ekim’de Samanlı Köyü merkez Yalova adresinde ikamet etmekte olan Suudi Arabistan vatandaşı ‘Ghozan’ kod adlı Mohammed Ahmed A. Alfaozan isimli şahısla iletişim kurduğu tespit edilmiştir.

“Yapılan bu görüşmenin, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin parçalara ayrıldıktan sonra yok edilmesine/saklanmasına yönelik olduğu değerlendirilmektedir. Bu sebeple İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin 2018/5664 sayılı kararına istinaden bugün Cumhuriyet Başsavcılığımız nezaretinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından arama işlemleri yapılmaktadır.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Konkordatoya başvurmuştu: 900 çalışanı bulunan Hotiç'e bir yıllık süre
Sonraki Haber
‘Gri Listede’ denilerek tutuklanmıştı: 68 yaşındaki çiftçi Canan yine tahliye edilmedi