Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Kadın adaylara oy vermeyeceğim’ diyen dekan tepkiler üzerine istifa etti

‘Kadın adaylara oy vermeyeceğim’ diyen dekan tepkiler üzerine istifa etti

HABER MERKEZİ – Seçimlerde “Hiçbir kadına oy vermeyeceğim” diyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karalı istifa etti.

Yakın zaman önce Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’na getirilen Prof. Dr. Mehmet Karalı, geçtiğimiz günlerde “Yerel seçimde hiç bir Kadın Belediye Başkanı Adayına oy vermeyeceğim” demiş ve şu cinsiyetçi açıklamayı yapmıştı:

“İLAN EDİYORUM, Aile hayatına yönelik bazı politikaları YANLIŞ buluyorum. İyi bir çocuk yetiştirmek, iyi bir ev hanımı olmak Bakan yada Başkan olmaktan veya Başarılı! bir iş kadını olmaktan çok daha elzemdir. Yerel seçimde hiç bir Kadın Belediye Başkanı Adayına OY VERMEYECEĞİM.”

Tepkiler ‘ölçüsüz’müş

Karalı’nın açıklaması başta kadınlar olmak üzere pek çok kişinin tepkisini çekmişti.

Gelen tepkiler üzerine Karalı, dün akşam saatlerinde görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Tepkileri ölçüsüz bulduğunu söyleyen dekan, ‘makamın sorumluluğu’ndan ötürü eleştirilere yanıt veremediğini belirtti.

Karalı, istifasında şu ifadeleri kullandı:

“Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum; medeni ve siyasi haklarını kullanma ehliyetine sahip bir birey olarak, tamamen düşünce özgürlüğü sınırları içinde sosyal medya üzerinden açıkladığım bir görüşüm üzerinden verilen ölçüsüz tepkiler bağlamından koparılmış, yorumlar ve zorlamalı çıkarımlar şahsımla sınırlı kalmayıp, bağlı bulunduğum kurumumu ve şehrimi yıpratma boyutuna ulaşmıştır. Temsil ettiğim makamın sorumluluğu bu fütursuz saldırılara cevap vermeme mani olduğundan yürütmekte olduğum idari görevlerimden istifa ediyorum.”

Previous post
Tüketici güven endeksi açıklandı
Next post
Marmara'da kuvvetli yağış bekleniyor, sıcaklıklar düşecek