Ana SayfaDünyaKamerun’da kaçırılan 79 öğrenci serbest bırakıldı, üç okul çalışanından haber yok

Kamerun’da kaçırılan 79 öğrenci serbest bırakıldı, üç okul çalışanından haber yok

HABER MERKEZİ – Kamerun’da bir okula düzenlenen baskında kaçırılan ve yaşları 10 ila 17 arasında değişen 79 öğrenci serbest bırakıldı.

Afrika ülkesi Kamerun’un kuzeybatı bölgesinin başkenti Bamenda’daki bir okula dün sabah saatlerinde düzenlenen baskında kaçırılan 79 çocuğun serbest bırakıldığı bildirildi.

AFP’nin haberine göre Kamerun İletişim Bakanı Issa Bakary Tchiroma, “Bütün çocuklar serbest bırakıldı” ifadelerini kullandı.

Çocukların serbest kalma süreciyle ilgili ayrıntı vermeyen Tchiroma, çocuklarla birlikte kaçırılan üç yetişkinin ‘akıbetinin belli olmadığını’ kaydetti.

Fidye talebi yoktu

Bamenda kentindeki baskında 79 öğrenci ve üç yetişkin kaçırılmıştı.

Yaşları 11 ile 17 arasında değişen 79 çocuğun kaçırılmasına ilişkin bir video yayınlayan “Amba Oğlanları” isimli bir grup, çocukların ‘mücadele sona erince’ serbest bırakılacağı açıklanmıştı.

Ayrıca, ülkedeki Presbiteryen Kilisesi’nin Baş Rahibi Samuel Fonki Forba, çocukları kaçıran grubun herhangi bir fidye talebinde bulunmadığını, sadece okulun kapatılmasını istediklerini belirtmişti.

Ne oluyor?

Kamerun’un kuzeybatı ve güneybatı bölgelerinde son yıllarda ayrılıkçılar faaliyet yürütüyor.

Ülkede Fransızca ve İngilizce resmi dil. İngilizce konuşan azınlık, ülkenin yüzde 20’sini oluşturuyor.

İngilizce konuşulan iki bölge olan kuzeybatı ve güneybatı bölgelerinin bağımsızlığını savunanlar, yakın zamanda bu bölgelerdeki okulları boykot çağrısı yapmıştı.

Previous post
Bakan Selçuk: Özel öğretime teşvik kaldırılacak
Next post
Lice'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi