Ana SayfaÇalışma YaşamıKayseri’den Flormar’a uzanan bir dayanışma etkinliği: ‘Kız kardeşlik köprüsü’

Kayseri’den Flormar’a uzanan bir dayanışma etkinliği: ‘Kız kardeşlik köprüsü’

HABER MERKEZİ – Kayseri Kadın Dayanışma Derneği, Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 180 gündür eylemlerini sürdüren işçiler için dayanışma etkinliği düzenliyor.

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında, Petrol-İş Sendikası’nda sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 180 gündür fabrika önünde eylem yapan işçiler için dayanışma etkinliği düzenliyor.

Evrensel’de yer alan habere göre etkinlik kapsamında ‘Hepsi Bizim Hikâyemiz’ adlı tiyatro oyunu sahnelenecek ve Gebze’den gelen işçiler, mücadele deneyimlerini Kayserili kadınlarla paylaşacak.

Dernek Başkanı Elmas Şahin, “Kayseri’den Gebze’ye kız kardeşlik köprüsü kuruyoruz” diyor ve ekliyor:

“Omuzlarında evin, çocukların, ailelerinin, borçların yüküyle inatla direnmeye devam eden Flormar işçileri, bize reklamlardaki o sözleri hatırlatıyor ve ‘Kadın isterse başarır’ dememizi sağlıyorlar. Bugün onların ekmek mücadelelerinde yanlarında olmak, dayanışmayı büyütmek Flormar işçilerinin bir kazanımı olmasının yanı sıra onların başarısı biz toplumda hor görülen, hakları yenen, ezilmeye çalışılan tüm kadınların kazanımı olacak. Bu mücadele hepimizin mücadelesi, dayanışmayı büyütmek hepimizin görevi… Bu yüzden tüm Kayserili kadınları bir arada olmaya, etkinliğimizde buluşmaya davet ediyoruz.”

‘Mücadelemiz tüm hak yiyen patronlara karşı’

Eylemdeki Flormar işçileri adına konuşan Ayşe ise verdikleri mücadelenin tüm patronlara karşı olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Haklarımızı gasp edenlere karşı verilen bu mücadele, sadece kendi patronumuza karşı değil diğer hak yiyen bütün patronlara karşı verilmektedir. Bu onurlu mücadelemiz sizlerin desteği ve sahiplenmesiyle daha çok ses getirmiş olacak. Bizler omuz omuza verdikten sonra bu direnişi hep birlikte kazanmış olacağız. Bu mücadeleyi sahiplenen Kayserili kadınlara teşekkür ediyor, etkinlikte buluşmaya çağırıyoruz.”

Etkinlik, 11 Kasım Pazar günü, saat 15.00’ta Kayseri Hacı Bektaş-i Veli Derneği’nin salonunda gerçekleştirilecek.