Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi sonrası ‘yerel seçim’ mesajı

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesi sonrası ‘yerel seçim’ mesajı

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’i ziyaret etti. Yaklaşan yerel seçimlerin görüşüldüğü toplantıda, ‘adaylar konusuna girilmediği’ belirtilirken, ortak basın açıklamasındaki taraflardan İYİ Parti’li Paçacı, iki partinin seçimlerde işbirliği yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruya, “İhtiyaç hasıl olduğunda bu birliktelik gerçekleşecektir” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün akşam bir görüşme gerçekleştirdi.

İYİ Parti Genel Merkezi’ndeki basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ilerleyen saatlerinde heyetlerin dışarıya çıktığı çıktığı ve Kılıçdaroğlu ile Akşener’in baş başa görüştüğü öğrenildi.

Görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Görüşme sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, ortak basın açıklaması yaptı.

Gündem ‘yerel seçim’

Paçacı, toplantının verimli geçtiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin başta ekonomik olmak üzere diğer temel sorunları hakkında her iki parti genel bir görüş alışverişinde bulunmuştur. Daha sonda önümüzde 31 Mart’ta gerçekleşen olan yerel seçimler konusunda da genel anlamda bir görüş alışverişinde bulunulmuştur. Milletimiz geleceğinden umutlu değildir. Türkiye’nin iki büyük partisi bir araya gelerek temel meseleler konusunda ortak mutabakatlar temin etmiştir. Bu genel mutabakatlar çerçevesinde milletimiz umutsuzluğa kapılmasın. Bu toplantı hem CHP olarak hem İYİ Parti olarak geleceğe daha umutla bakmamızı sağlamıştır.”

CHP’li Torun ise gerek dış politikada gerekse iç politikada çözmeleri gereken önemli konuların bulunduğunu kaydederek, “İki genel başkan bu konular üzerinde durdular. Genel konular değerlendirildi ve bir siyasi sorumluluk içerisinde de görüş alışverişinde bulunuldu. Bizim amacımız artık bu ülkede üzerinde durmamız gereken çözüm üretmemiz gereken konular var. Bu anlamda bir genel değerlendirme yapıldı” dedi.

‘Birliktelik ihtiyaç olursa gerçekleşecektir’

Yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti’nin işbirliği yapıp yapmayacağı ve bu görüşmelerin devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Paçacı, “Genel bir görüş alışverişinde bulunulmuştur. Onun ötesinde söylenecek bir şey yoktur. Türkiye’nin birçok problemi var. Bu problemlerin çözümü için iki büyük siyasi parti her zaman bir araya gelebilir. İhtiyaç hasıl olduğunda bu birliktelik veya bu görüşme gerçekleşecektir” diye yanıt verdi.

Bir basın mensubunun Mansur Yavaş’ın adaylığının gündeme gelip gelmediği sorusuna ise CHP’li Torun, “Adaylar konusuna girilmedi. Sadece genel değerlendirme yapıldı. Sonuçta iki genel başkan da siyasi sorumluluk içinde Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların çözümü noktasında değerlendirme yaptı” dedi.




Önceki Haber
Güngördü: Son mahkeme kararıyla artık beni dışarıda tutamazlar
Sonraki Haber
Ken Loach'dan Uluslararası Kobani Film Festivali'ne mesaj