Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Gezi’nin intikamını almaya çalışıyorlar

Kılıçdaroğlu: Gezi’nin intikamını almaya çalışıyorlar

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, Osman Kavala’nın kurucusu olduğu Anadolu Kültür’e dönük operasyona tepki gösterdi, “Gezi olayları bu ülkenin demokrasi sesidir. Gezi olaylarından intikam almaya çalışıyorlar” dedi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine salondakilerin Mevlid Kandili’ni kutlayarak başladı, “Eksiğimiz olursa, yanlışımız olursa söyleyin. Biz başkaları gibi değiliz, insan olduğumuzun bilincindeyiz. Yanlışımızı, hatamızı kabul ederiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında, bir yılı aşkın süredir cezaevinde iddianamesiz tutulan Osman Kavala’nın kurucusu olduğu Anadolu Kültür’e dönük operasyona tepki gösterdi.

“Eğer adaleti dağıtanlar adaletsizlik yaparlarsa adalet çürümüş olur. Toplumu içten içe çürütür. Bunların hiçbirisinin kaçacak yeri yok, suç işlemediler ki kaçsınlar. Evlerini sabahın köründe basıp, bu kişileri alıp götürmek ne demektir? Sonra da diyecekler ki ‘Bizim ülkemizde demokrasi var.’ Osman Kavala 13 aydır tutuklu, tek kişilik hücrede. İddianame yok, suç yok, evleri basıyorlar ki belki delil buluruz diye. Gezi olaylarından intikam almaya çalışıyorlar.

Gezi olayları bu ülkenin demokrasi sesidir. Gezi’den intikam alamazlar. Gezi’de bu ülkenin gençleri bir diktatöre diz çöktürdüler. Hangi suçu arıyorsunuz siz? Neden gerekçe bulamıyorsunuz Osman Kavala’ya? Eren Erdem de haksız yere içeride. Avukat Selçuk Kozağaçlı o da haksız yere içeride. Biz adaleti savunuyoruz. Bizim bilmediğimiz suçları varsa adalet çatısı altında yargılanırlar.”

Kılıçdaroğlu’ndan iktidara 3 soru

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle üç soru yöneltti:

  • “Kaşıkçı’nın katillerini neden bıraktınız?
  • 100 günlük eylem planı diyordunuz, ne oldu?
  • 15 Temmuz şehit ve gazileri için toplanan paralar nerede?”

Kılıçdaroğlu ayrıca bugünün Dünya Çocuk Hakları Günü olduğunu hatırlatarak, “Çocuk hakları günü ama Yemen’de çocuklar açlıkla mücadele ediyor. İslam dünyası sessiz. Acı olan da budur” dedi.




Önceki Haber
Uzaklaştırma kararı vardı: Sedef Şen boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
Diyarbakır Garı’nda kadın memuru darp eden erkeğe 'koruma kararı'