Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Şimdi sıra geldi ders vermeye

Kılıçdaroğlu: Şimdi sıra geldi ders vermeye

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP seçmenine “Neticede ne istedilerse verdin ama ders vermedin, şimdi sıra geldi ders vermeye” sözleriyle seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi üzerinden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Katiller uçaklarla geldi, otellere yerleştiler, cinayeti işlediler, ellerini kollarını sallayarak ülkelerine döndüler” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Katillerin gitmesine niçin izin verildi? Hangi gerekçe ile gitti? Neden bu cinayet için Türkiye seçildi? Niye Türkiye? Hangi gerekçe ile Türkiye?” sorularını yöneltti, “‘Sen, burada gazeteciyi öldür, biz seni buraya sağsalim geri getiririz’ dediler” ifadelerini kaydetti.

Hükümete çağrı

CHP lideri ayrıca Plan Bütçe Komisyonu’nda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sarf ettiği “Ekonomik saldırılar yabancı bir ülkenin başkentinde planlandı” açıklamasına ithafen, “Bir ülkenin başkentinde Türkiye’ye operasyon düzenleniyorsa bunu bize açıklamak zorundasınız” dedi.

Aksi takdirde yalan söylenmiş olacağını belirten Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin partilerince verilen önergenin reddedildiğini, konunun kapalı oturumda değerlendirilmesi teklifine olumlu geri dönüş sağlanmadığını söyledi.

Seçmene çağrı

Kılıçdaroğlu, son olarak AKP seçmenine, “Neticede ne istedilerse verdin ama ders vermedin, şimdi sıra geldi ders vermeye kardeşim, ders vermeye” sözleriyle seslendi ve ekledi: “Bunların bir derse ihtiyacı var ve bu dersi verecek olan ülkemin insanları.”