Ana SayfaGüncelKongreye günler kala: HDP Gençlik Meclisi eşsözcüsü tutuklandı

Kongreye günler kala: HDP Gençlik Meclisi eşsözcüsü tutuklandı

HABER MERKEZİ – HDP Gençlik Meclisi Eşsözcüsü Tuna Aydın, dün gece çıkarıldığı mahkeme tarafından “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. HDP Milletvekili Dersim Dağ, partilerinin Gençlik Meclisi üyelerine dönük artan baskı ve gözaltıların 25 Kasım’da gerçekleştirilecek 2. Olağan Kongre’ye yönelik olduğunu ifade etti.

İstanbul’da 9 Kasım’da yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi ve Gençlik Meclisi Eşsözcüsü Tuna Aydın’ın, dün emniyet işlemleri sona erdi.

Vatan’da bulunan İstanbul Emniyeti’ndeki işlemlerinin ardından Aydın, gece yarası Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık ifadesinin ardından “örgüt üyeliği” iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Aydın, aynı gerekçeyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Baskıların nedeni toplanacak Gençlik Kongresi”

HDP Milletvekili Dersim Dağ, partilerinin Gençlik Meclisi üyelerine dönük artan baskı ve gözaltıların 25 Kasım’da gerçekleştirilecek 2. Olağan Kongre’ye yönelik olduğunu ifade etti.

Dağ, bu baskılara rağmen kongreye çok güçlü bir katılım olacağını söyledi.

“Hiçbir gözaltı ve kaçırmalar sonuç vermeyecektir. Özellikle Diyarbakır’da arkadaşlarımız HDP il binasına girmekle suçlanıyor. Arkadaşlarımız serbest bırakıldıktan hemen sonra ilk olarak HDP il binasına geliyor. Hiçbir zaman çalışmalarımızdan taviz vermedik. Genç arkadaşlarımızın çalışmaları, çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Gençlik kongresine çok güçlü bir katılım olacaktır.”

Previous post
AKP örneğiyle yeni İslamcı mimari ve kentçilik
Next post
'Tasarruf' hak getire: İhale açıldı, Cumhurbaşkanlığı'na 44 yeni araç alınıyor