Ana SayfaGüncelKongreye sayılı günler kala HDP Gençlik Meclisi üyeleri gözaltına alındı

Kongreye sayılı günler kala HDP Gençlik Meclisi üyeleri gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – HDP Gençlik Meclisi’nin 25 Kasım’da gerçekleştireceği kongreye sayılı günler kala Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde çalışma yürüten Meclis üyesi gençler gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Batıkent Meydanı’nda 25 Kasım’da gerçekleştirilecek olan

25 Kasım’da Diyarbakır’da düzenlenecek olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi Kongresi’ne sayılı günler kala Meclis’in üyeleri gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre kongre kapsamında astıkları afişler ve dağıttıkları bildirilerin yasak olduğunu savunan polis, gençleri gözaltına almak istedi.

Duruma tepki gösteren Gençlik Meclisi üyeleri Hüsamettin Tanrıkulu, Renas Kocakaya, Yüksel Korkmaz ve Mehmet Yalçın ile birlikte HDP Bağlar İlçe Yöneticisi Ayhan Ateş, polislerce gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kongre öncesi gözaltı ve tutuklama furyası

Daha önce de birçok kişi, kongre kapsamında yaptığı çalışmalardan dolayı gözaltına alınarak, afiş ve bildiri dağıttıklarından dolayı cezai işleme maruz kalmıştı.

11 Kasım’da ise HDP Gençlik Meclisi Eşsözcüsü Tuna Aydın, çıkarıldığı mahkeme tarafından “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı.

HDP Milletvekili Dersim Dağ, partilerinin Gençlik Meclisi üyelerine dönük artan baskı ve gözaltıların 25 Kasım’da gerçekleştirilecek 2. Olağan Kongre’ye yönelik olduğunu ifade etmiş, “Hiçbir gözaltı ve kaçırmalar sonuç vermeyecektir” demişti.