Ana SayfaEkonomiKonkordatoya başvurmuştu: 900 çalışanı bulunan Hotiç’e bir yıllık süre

Konkordatoya başvurmuştu: 900 çalışanı bulunan Hotiç’e bir yıllık süre

HABER MERKEZİ – Ağustos ayında konkordatoya başvuran Hotiç’e atanan geçici komiser heyetinin 3 aylık süre için olumlu raporu üzerine şirkete, bir yıllık kesin süre verildi.

İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, ayakkabı firması Hotiç’e atanan geçici komiser heyetinin 3 aylık süre için olumlu raporu üzerine şirkete, bir yıllık kesin süre verdi.

Alacaklıların Hotiç’in iflasını istediği duruşmada mahkeme geçici komiser heyetinin her ay rapor göndermesini, durumun kötüye gitmesi halinde ise hemen iflasına karar verileceğini belirtti.

Ağustos ayında konkordato ilan etmişti

Türkiye’de 150 satış noktası ve 900’e yakın çalışanı bulunan ayakkabı firması Hotiç, 31 Ağustos’ta mahkemeye başvurarak konkordato talep etmişti.

Hotiç kararını kamuoyuna şöyle duyurmuştu:

“Piyasa koşullarına uyum sağlamak adına, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunmaktayız. Bu doğrultuda 31.08.2018 tarihi itibariyle Av. Yunus Egemenoğlu tarafından yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine yapılan konkordato talebimiz gereğince, mahkemece tedbir kararı alınmıştır.”

Bunun üzerine İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi, 3 aylık süre vererek şirkete üç kişiden oluşan konkordato komiseri atamıştı.

Hotiç’ten alacağı olan banka, finans kurumları ve diğer şirket ve kişilerden oluşan yaklaşık 200 kadar alacaklıya firmanın 400 milyon TL borcu bulunuyordu.

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

Bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.




Önceki Haber
Barolar Birliği'nden 'AİHM kararı'na ilişkin 8 maddelik açıklama
Sonraki Haber
İstanbul Başsavcılığı'ndan Kaşıkçı cinayeti açıklaması