Ana SayfaGüncelKürtçe müzik dergisi Ziryab yayın hayatına başladı

Kürtçe müzik dergisi Ziryab yayın hayatına başladı

HABER MERKEZİ – Müzisyenlere ve dinleyicilerine yeni bir ifade alanı açmak amacıyla yola çıkan Kürtçe müzik dergisi Ziryab yayın hayatına başladı.

Kürtçe müzik dergisi Ziryab yayın hayatına başladı.

Dört ayda bir yayımlanacak derginin yayın kurulunda müzisyenler Harun Elki, Ozan Irmak ile Siya Şevê grubundan Gökçe Selim ve Serhat Temel yer alıyor.

Derginin editörlüğünü ise Mevlit Oğuz ve Serhat Temel üstleniyor.

Ziryab’ın yayın kurulu amaçlarını şöyle aktarıyor:

“Büyük bir emek ve özveriyle üretilen Kürt müziği ve müzisyenlerin sorunlarını her yerde ve her düzeyde, yapıcı bir dil ve geniş bir perspektifle tartışmaya açmak; müzisyenlere ve dinleyicilerine yeni bir ifade alanı açmak istiyoruz.”

İlk sayıda neler var?

Ziryab’ın ilk sayısında şu içerikler var:

  • Harun Elki’nin yazısında, 90’lı yıllardan günümüze Kürt müziğine dair bir panorama çiziliyor ve sosyal medyanın müzik üzerindeki etkilerinden bahsediliyor
  • İbrahim Sarısu tarafından tarihin ilk ozanlarından olan Orfeus ve müzik tarihinin en iyi sembollerinden olan Orfeus mozaiği hakkında bir yazı
  • Serhat Temel’den Hasankeyf Orkestrası üzerine bir yazı
  • Serdar Özturk’ten Dengbej Reşo’nun portresi

Derginin ilk sayısında ayrıca, Kerem Gerdenzeri, Nizamettin Ariç, Ayfer Duzdaş, Mem Ararat, Adnan Kartal, Cem Şivan Ergul, Siya Şevê, Rewşan Çeliker’le yapılan söyleşilere yer verilmiş.

Müzik listesi ve hediyeler

Dergide yazı ve söyleşilerin yanı sıra raftaki albümler, albüm tanıtımları, müzikle ilgili haberler, kitap tanıtımları ve bir de müzik listesi yer alıyor.

Derginin ilk sayısında Kürt rock müziğinin duayeni Kerem Gerdenzeri’nin posteri ile Siya Şevê’nin “Li Pey Siya Xwe” isimli albümü hediye ediliyor.


Bu haber Mezopotamya Ajansı’ndan derlenmiştir.
Previous post
2018'de 1.2 milyon kişi işsizlik maaşına başvurdu
Next post
Ankara'daki ev baskınları: Gazeteci Deniz Nazlım hakkında gözaltı kararı verildi