Ana SayfaGüncelLeyla Güven 12 gündür açlık grevinde

Leyla Güven 12 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 12’nci günde devam ediyor. Güven için beş kentte başlatılan destek açlık grevi eylemleri de sürüyor. Güven’e destek için iki günlük açlık grevine giren isimlerden HDP’li Saliha Aydeniz eylemlerin kitleselleşmesinin önemine dikkat çekiyor.

Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonuna gösterdiği tepki, yaptığı açıklamalar ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) çalışmaları nedeniyle

31 Ocak’ta tutuklanan Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminin 12’nci gününde.

Güven’e destek amacıyla Diyarbakır, Van, Hakkari, Urfa ve Adana’da, HDP milletvekillerinin de katılımıyla başlatılan açlık grevi eylemleri sürüyor.

HDP Diyarbakır İl Örgütü binasında açlık grevine başlayan 16 siyasetçiden biri de HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz.

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Güven’in başlatmış olduğu açlık grevi eylemine destek verdiklerini belirten Aydeniz, “Onun üzerindeki mutlak tecrit kaldırılmadığı sürece halklar üzerindeki baskı, zulüm ve şiddet de sonlandırılmayacak” diye konuştu.

Aydeniz’e göre Kürt sorununun demokratik yollar ile çözülmesi ve Türkiye’nin demokratikleşmesi de ancak Öcalan’la görüşme koşullarının sağlanmasıyla mümkün.

Güven’in taleplerinin karşılanması için başlatmış olduğu eyleme, dayanışma amacıyla destek verdiklerini belirten Aydeniz, Güven’in taleplerin karşılanmaması durumunda ileriki günlerde yapacakları farklı eylem ve etkinliklerin süreklileştirileceğini vurguladı.

Aydeniz, “Yapılacak eylemler toplumsallaşırsa Öcalan üzerindeki tecrit kırılabilir” dedi.

Urfa’daki destek açlık grevi eyleminin ikinci gününde ise eylemdeki isimlerden HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Güven’in amacına dikkat çekerek “Eğer bir barış yolunun açılmasını istiyorlarsa, barışın anahtarı İmralı’dadır. Barışın yolunun İmralı’dan geçtiğini bilen iktidar, barışı istemediği için tecrit uyguluyor. Leyla Güven’e cevap olalım. Tecride son verelim” diye konuştu.

Diyarbakır, Urfa, Van, Hakkari ve Adana’daki destek açlık grevi eylemleri bugün de devam ediyor.

Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen PKK lideri Öcalan’ın üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini söylemişti.

“Tecride karşı sessiz kalınarak çözümsüzlüğü bizler de derinleştiriyoruz” diyen Güven, “Toplumsal barışın sağlanması konusunda kaybedecek zamanımız kalmadı” demişti.