Ana SayfaGüncelLeyla Güven 19 gündür açlık grevinde

Leyla Güven 19 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 19’uncu günde devam ederken, Asrın Hukuk Bürosu yaptığı açıklama ile yetkililere seslendi. Açıklamada, Güven’in “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılsın” talebinin ‘meşru’ olduğu belirtilerek, “Bahse konu talebin gereğinin yapılması hukuksal bir zorunluluktur, sorumluluğu olan yetkilileri bu hukuksuzluğa derhal son vermeye çağırıyoruz” denildi. Öte yandan Selahattin Demirtaş da Güven’in açlık grevinde olduğunu hatırlatarak, “Talebi talebimizdir. Leyla Güven’e ses verin” dedi.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in eylemi bugün 19’uncu gününde.

Güven’in eylemi sürerken Asrın Hukuk Bürosu, yazılı bir açıklama yaptı.

Büro, Öcalan’ın 27 Temmuz 2011 tarihinden bugüne kadar avukatları ile görüşmesine izin verilmediğini ve son aile görüşmesi olan 11 Eylül 2016 tarihinden bu yana kendisinden hiçbir şekilde haber alınamadığı hatırlattı.

Açıklamada, “Siyasi iktidar hukuk ile izahı mümkün olmayan bu duruma keyfi yasalar ve mahkeme kararları ile yasal bir nitelik kazandırmaya çalışmaktadır” denildi.

Güven’in “baskıcı totaliter rejimin İmralı tecrit sisteminin uzantısı olarak uygulandığını tespit ettiğini” belirten avukatlar, onun açlık grevi eylemi vesilesiyle ‘tecride karşı çözümü ortaya koyduğunu’ savundu.

Açıklamada Güven’in talebinin ‘meşru’ olduğu belirtilirken, “Bahse konu talebin gereğinin yapılması hukuksal bir zorunluluk olup; demokratik kamuoyunu gereken hassasiyeti göstermeye, İmralı tecridinde sorumlulukları olan yetkilileri bu hukuksuzluğa derhal son vermeye çağırıyoruz” denildi.

Demirtaş: Güven’in talebi talebimizdir, ses verin

Öte yandan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da avukatları aracılığıyla Twitter’dan Güven’in eylemine destek açıklamasında bulundu.

Demirtaş, Leyla Güven’in talebinin kendi talebi olduğunu da dile getirdi.

Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen PKK lideri Öcalan’ın üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini söylemişti.

“Tecride karşı sessiz kalınarak çözümsüzlüğü bizler de derinleştiriyoruz” diyen Güven, “Toplumsal barışın sağlanması konusunda kaybedecek zamanımız kalmadı” demişti.

Previous post
Erdoğan: Gezi olaylarında Taksim'i gösteren uluslararası medya Paris'i görmüyor
Next post
Kadınlar için ev 'dünyanın en tehlikeli yeri'