Ana SayfaGüncelLeyla Güven 23 gündür açlık grevinde

Leyla Güven 23 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 23’üncü günde devam ediyor. Aralık ayında, Güven’e destek olmak amacıyla HDP’li vekillerin katılımıyla 3’er günlük açlık grevi eylemleri de gerçekleştirilecek.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in eylemi bugün 23’üncü gününde.

Güven’in eylemi tüm cezaevlerine yayılırken, siyasi tutuklu ve hükümlülerin 27 Kasım’da süresiz-dönüşümlü başlattığı açlık grevi eylemi de 4’üncü devam ediyor.

Ayrıca Güven ile dayanışma amacıyla HDP milletvekillerinin katılımıyla 3’er günlük açlık grevi eylemleri de yapılacak.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre HDP’li vekillerin de aralarında bulunduğu onlarca siyasetçi, 2-3-4 Aralık’ta İstanbul, Ankara ve Mersin’de, 7-8-9 Aralık’ta ise Muş, Şırnak ve Mardin’de açlık grevi eylemi gerçekleştirecek.

‘Yüreği barış için atanlara selamlarımı ilet’

Diğer yandan Leyla Güven’in gazeteci olan kızı Sabiha Temizkan, annesinin son mesajını Twitter’dan paylaştı.

“Annem Leyla Güven ile haftalık telefon görüşmemizi yaptık. ‘Yüreği barış için atanlara selamlarımı ilet’ dedi. Sağlığı iyi, morali yüksek. Hala çok sayıda faks, mektup alıyor ve vaktinin çoğu onları okumakla geçiyormuş. Teşekkür etti hepsi için.”

Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen PKK lideri Öcalan’ın üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini söylemişti.

“Tecride karşı sessiz kalınarak çözümsüzlüğü bizler de derinleştiriyoruz” diyen Güven, “Toplumsal barışın sağlanması konusunda kaybedecek zamanımız kalmadı” diye konuşmuştu.

Son olarak Yeni Yaşam’dan Çağdaş Kaplan’a konuşan Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” demişti.


Leyla Güven: Öcalan’dan gelecek mesaj çok önemli olacak, tecrit son bulmalı

Previous post
İDO kararından 'şimdilik' vazgeçti: İç hat seferleri devam edecek
Next post
AİHM’in Demirtaş kararının tercümesi mahkemede