Ana SayfaGüncelLeyla Güven altı gündür açlık grevinde

Leyla Güven altı gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Tutuklu HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi altıncı günde devam ederken, Güven’e partisi ve seçim bölgesi olan Hakkari’den destek gelmeye devam ediyor. Güven’in avukatı “Yaşananlar hukuku aşıyor” sözleriyle yargı sürecine dikkat çekerken, Güven ise yaptığı son açıklamayla Öcalan ailesi ve avukatlarıyla görüşene dek eylemini sürdüreceğini belirtiyor.

Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonuna gösterdiği tepki, yaptığı açıklamalar ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) çalışmaları nedeniyle 31 Ocak’ta tutuklanan DTK Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, tutuklu yargılandığı davanın 3’ncü duruşmasında da tahliye edilmedi.

Kelepçe dayatmasından dolayı duruşmaya katılmayan Güven, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattığını duyurdu.

Mahkemenin adil davranmadığını ifade eden Güven, bundan sonra mahkemede savunma yapmayacağını da söyledi.

Güven’in avukatı: Yaşananlar hukuku aşıyor

Güven hakkında tahliye kararı verilmemesini değerlendiren avukat Cemile Turhallı Balsak, “Yaşananlar hukuku aşan bir durum. Leyla Güven’in tutuklanması gerekli olduğu için bu karar verildi” diyor.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Enis Berberoğlu hakkında verilen kararı emsal göstererek mahkemeye tahliye başvurusunda bulunduklarını anımsatan Balsak, “Mahkemeler bu karar yokmuşçasına hareket ediyor” diye ekliyor.

“Leyla Güven’in milletvekili seçilmesi ardından tahliye talepli dilekçe verdik, yerel mahkeme hiç bir şekilde milletvekilliğine atıfta bulunarak bir karar vermedi. İlk olarak mazbatasını sunduk ancak görmezden gelindi. Leyla Güven milletvekili seçilmemiş olsaydı, tahliye kararı kesinleşmiş olabilirdi. Yerel mahkemelerin hukuk adına değil, ciddi baskı altında olduklarını görüyoruz.”

Güven: Tecrit kalkana dek eylemi sürdüreceğim

HDP Hakkari Milletvekili Güven de ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen PKK lideri Öcalan’ın üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini söyledi.

“Tecride karşı sessiz kalınarak çözümsüzlüğü bizler de derinleştiriyoruz” diyen Güven, “Toplumsal barışın sağlanması konusunda kaybedecek zamanımız kalmadı” diye konuştu.

Güven’in eylemine destek

Öte yandan partisinin Güven’e desteği sürüyor.

Güven’in açıklık grevi eylemi devam ederken partinin İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Güven, zindan koşullarında Türkiye demokrasisi, Kürt halkının özgürlüğü ve ezilenlerin talepleri için mücadelesini yükseltmektedir” diyor.

Kemalbay’a göre Güven, yaşan sorunların kilit noktasının tecrit olduğunun bilincinde ve eyleminde de bu etkili.

Güven’in açlık grevi eylemine seçim bölgesi olan Hakkari’den de destek var. Güven’in taleplerini kendi talepleri olarak dile getiren Hakkarililer, dayanışma amacıyla açlık grevine hazırlanıyor.


Bu haber Mezopotamya Ajansı’ndaki haberlerden derlenmiştir
Previous post
Akademisyen Cenk Yiğiter serbest bırakıldı
Next post
Bütçe’de ‘savaş’ tasarısı