Ana SayfaGüncelLeyla Güven için yapılacak eylemlere Diyarbakır Valiliği’nden yasak

Leyla Güven için yapılacak eylemlere Diyarbakır Valiliği’nden yasak

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Valiliği, 10 gündür açlık grevi eylemini sürdüren tutuklu HDP Milletvekili Leyla Güven için yapılacak her türlü eylem ve etkinliklerin 15 gün boyunca yasaklandığını duyurdu. Polis ablukası altında açıklama yapan HDP milletvekili Aydeniz, yasaklara rağmen eylemlerinin süreceğini söyledi.

Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonuna gösterdiği tepki, yaptığı açıklamalar ve Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) çalışmaları nedeniyle 31 Ocak’ta tutuklanan DTK Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla başladığını duyurduğu açlık grevi eyleminin 10’uncu gününde.

HDP’nin Diyarbakır İl Örgütü ve milletvekilleri, Güven’in tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması gerçekleştirecek.

Açıklama öncesi ise Diyarbakır Valiliği, kent genelinde yapılacak her türlü eylem ve etkinlikleri 15 gün boyunca yasakladı.

MA’nın haberine göre Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının kaldırılmasının ardından valilere verilen yetkiler kapsamında yasak kararının alındığı aktarıldı.

Valilik tarafından alınan yasaklama kararı HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin’e tebliğ edilirken, ardından HDP Diyarbakır il binası polis abluka altına alındı.

HDP’lilerin, Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünden yapacağı açıklama için il binasından çıkışları da engellendi. Bunun üzerine HDP’liler basın açıklamasını abluka altında yaptı.

Aydeniz: Diz çökmeyeceğiz

DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk ile çok sayıda HDP milletvekilinin katıldığı basın açıklamasında konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, valiliğin yasağına rağmen eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Aydeniz, HDP’li milletvekilleri, partililer ve kurum temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grubun yarın Diyarbakır, Van, Hakkari, Adana ve Urfa’da iki günlük açlık grevi eylemi başlatacakları bilgisini vererek, “Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılmasıyla halklara barış geleceğinin umudunu taşıyoruz. Barışın anahtarı İmralı’dadır” sözlerini kaydetti.

Yaptığı açıklama sonrasında polis ablukasına ve engellemelerine bir kez daha tepki gösteren Aydeniz, “Tehditlere karşı diz çökmeyeceğiz” diye konuştu.


Açlık grevindeki Leyla Güven: Eylemimi sonuç alıncaya kadar sürdüreceğim


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır merkezli üç kentte operasyon: 38 kişi tutuklandı
Sonraki Haber
Restore edilmiş haliyle: ‘Ah Güzel İstanbul’ izleyici ile buluşuyor