Ana SayfaEkonomiMoody’s’ten ‘vergi indirimi’ uyarısı: Enflasyonist baskıları ateşleyebilir

Moody’s’ten ‘vergi indirimi’ uyarısı: Enflasyonist baskıları ateşleyebilir

HABER MERKEZİ – Moody’s, çeşitli kalemlerde yapılan ÖTV ve KDV indiriminin ‘enflasyonist baskıları ateşleyebileceğini’ belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın iki aylığına geçerli olacağını açıkladığı otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konuttaki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) indirimlerine ilişkin uyarıda bulundu.


2 ayla kısıtlı, enflasyonu tetikleyebilir: Vergide ‘indirim paketi’ açıklandı


“Son Gelişmelerin Kredi Etkileri” adlı raporda, “Vergi indirimleri Türk Lirası kurunda aşağı yönlü trendi yeniden canlandırabilir ve hali hazırda güçlü olan enflasyonist baskıları ateşleyebilir” uyarısı yapıldı.

Açıklanan vergi indirimlerini değerlendiren Moody’s, mali teşviklerin gelecekte daha gevşek bir mali duruş potansiyeline işaret ettiğini vurguladı.

Buna göre bu duruş, er ya da geç Türkiye’nin mali gücünde kademeli bir erozyona yol açabilir. Raporun devamında yer alan ifadeler şöyle:

“İç talebi canlandırmak Türkiye’nin makroekonomik yeniden dengelenmesini yavaşlatabilir. Vergi indirimleri Türk Lirası kurunda aşağı yönlü trendi yeniden canlandırabilir ve hali hazırda güçlü olan enflasyonist baskıları ateşleyebilir. Vergi indirimlerinin geçici olmaları nedeniyle hükümet bütesi üzerinde negatif etkisinin olmasını beklemiyoruz, ancak ekonomiyi resesyondan çıkarmak için daha büyük mali teşvik tedbirleri getirilmeye çalışılması problemli olabilir.”




Önceki Haber
Sibel Kekilli: Ölüm tehditlerine rağmen kadın haklarını savunmak benim görevim
Sonraki Haber
Sebep ekonomik: Alarko en büyük elektrik santralinde üretimi 1 yıl durdurdu