Ana SayfaGüncelODTÜ’de başına kamyonet kasası çarpan İrem Kütük yaşamını yitirdi

ODTÜ’de başına kamyonet kasası çarpan İrem Kütük yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – ODTÜ öğrencisi İrem Kütük, kampüs içerisinde bir kamyonetin kasasının kafasına çarpması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki İrem Kütük’ün başına üniversite kampüsü içerisinde bir kamyon kasasının çarpması sonucu ağır yaralandı.

Dün saat 12:00 sıralarında meydana gelen olayda, görgü tanıklarının anlatımlarına göre ODTÜ İç Hizmetler Müdürlüğü’ne ait 06 GJ 429 plakalı kamyonetin kasası yokuş çıkarken aniden açılarak bu sırada kaldırımda yürüyen İrem Kütük’ün kafasına çarptı.

Çevrede bulunanların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kütük, ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ağır yaralanan Kütük, burada yaşamını yitirdi.

Öğrencilerden tepki

ODTÜ Psikoloji Bölümü, mezun ve öğrencilerine kaza sonrasında e-posta yoluyla yazılı bir açıklama yaparak İrem Kütük’ün ‘talihsiz bir kaza’ sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Görgü tanıklarının iddialarına göre ise kaza saat 12.00 sıralarında Doğu Yurtlar Bölgesi’ne inen yokuşta meydana geldi ve kazanın ardından önce üniversitenin sağlık merkezinin ambulansı geldi, ancak müdahalede yetersiz kaldığı için saat 12.25’te başka bir ambulans olay yerine gelerek öğrenciyi hastaneye kaldırdı.

İrem Kütük’ün yaşamını yitirdiği ODTÜ A4 Giriş Kapısının öğrenciler tarafından en yoğun yaya bölgesi olarak kullanılan alan olduğunu belirten öğrenciler, burada ağır vasıta türü araçların bulunmasına tepki gösterdi.