Ana SayfaKitap‘Örgü Grubu: Tecavüzcüleri İmha Timi’ 25 Kasım’da raflarda olacak

‘Örgü Grubu: Tecavüzcüleri İmha Timi’ 25 Kasım’da raflarda olacak

HABER MERKEZİ – “Örgü Grubu: Tecavüzcüleri İmha Timi” isimli roman, Irmak Saraç’ın çevirisiyle Patika Kitap’tan çıkacak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’nde raflarda olacak.

Derrick Jensen ve Stephanie McMillan’ın birlikte yazdığı “Örgü Grubu: Tecavüzcüleri İmha Timi” isimli roman, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’nde raflardaki yerini alacak.

Irmak Saraç’ın Türkçeleştirdiği roman, Patika Kitap etiketiyle çıkacak.

Bir özsavunma romanı

Bir grup kadının örgü örmek için buluştukları bir toplantıda, kadınlardan birinin torununun maruz bırakıldığı cinsel saldırıyı anlatmasıyla başlayan ve devamında tüm kadınların bir şekilde yollarının bu hikaye etrafında kesişmesini konu alan roman, aynı zamanda bir özsavunma anlatısı olarak karşımıza çıkıyor.

Kitaba şimdiden ilgi yüksek

Günün anlam ve önemine binaen raflardaki yerini alacak olan kitaba ise ilgi şimdiden çok yoğun.

Gazeteci Necla Demir’e göre kitabı hiç kuşkusuz bu kadar merakla beklenilir kılan da kadınların günlük yaşamlarında maruz kaldıkları her türlü şiddet biçimi ve buna karşı özsavunmalarını almaları ya da almak istemelerinden geliyor.

“‘Evet, belki şimdilik örgü şişlerimizi rafa kaldırmış bulunuyoruz. Ancak olur ya, onlara tekrar ihtiyaç duyacak olursak, nerede olduklarını biliyoruz’ sözleriyle kaderlerini tersine çevirmeyi mücadele deneyimlerinden öğrenen kadınların hikayesine kulak vermek isteyenlerdenseniz kitapçılara bir uğrayın derim.”


Necla Demir’in yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
Previous post
Güçlükonak'ta binlerce insan 9 gündür susuz
Next post
Tarım Bakanı itiraf etti, Afrin'deki ürünler Türkiye'de: "Gelir bize geçsin istiyoruz"