Ana SayfaGüncelÖzpetek: Bertolucci’nin sineması hepimiz için bir fener oldu

Özpetek: Bertolucci’nin sineması hepimiz için bir fener oldu

HABER MERKEZİ – Yönetmen Ferzan Özpetek, dün yaşamını yitiren yönetmen Bernardo Bertolucci’nin sineması için “Hepimiz için bir fener oldu” dedi.

İtalya’da yaşayan yönetmen Ferzan Özpetek, 77 yaşında hayatını kaybeden İtalyan yönetmen Bernardo Bertolucci’nin yaptıklarıyla, söyledikleriyle ve filmlerinde kullandıklarıyla “bir dünya yönetmeni” olduğunu söyledi.

La Repubblica gazetesine demeç veren Özpetek, Bertolucci için “Bence bir sanatçı işini yaparken cesur olmalıdır ve Bertolucci de cesur bir yönetmendi. Sadece benim için değil tüm dünya sineması, İtalyan sineması, hepimiz için büyük bir yönetmen. Bertolucci’nin sineması hepimiz için bir fener oldu” değerlendirmesinde bulundu.

‘Karşı Pencere’nin ismini Bertolucci belirlemiş

Bertolucci düzeyindeki bir yönetmenin cömertliğinin kendisini her zaman şaşırttığını belirten Özpetek, şunları kaydetti:

“Halen olağanüstü etkilendiğim bir şey var. Her filmimden sonra bana mesaj atar veya telefon açardı. Hatta ‘Karşı Pencere’ filminin ilk olarak adı ‘Karşı Pencereler’ olacaktı ama o, vurgunun filmde konu olan tek bir pencereye yapılmasını, filmin adının ‘Karşı Pencere’ olması gerektiğini söyledi.”

Roma’da dün hayatını kaybeden Bertolucci, Venedik Film Festivali’nde 2007 yılında “Altın Aslan” ve 2011 yılında Cannes Film Festivali’nde onur ödülüne layık görülmüştü.

Bugüne kadar 20’ye yakın filme imza atan 77 yaşındaki Bertolucci, Oscar ödülü de kazanmıştı.


Bu haber AA’dan derlenmiştir.
Previous post
Yerel seçimler: Akşener, partisinin Balıkesir adayını açıkladı
Next post
Kars'ta servis devrildi, 11'i öğrenci 15 kişi yaralandı