Ana SayfaDünyaPolis kiliseye giremesin diye: Ermeni mülteci aileyi korumak için kesintisiz ayin

Polis kiliseye giremesin diye: Ermeni mülteci aileyi korumak için kesintisiz ayin

HABER MERKEZİ – Hollanda’da bir kilisede, 25 Ekim’den bu yana durmaksızın ayin yapılıyor. Bu ayinin nedeni ise ayin sırasında kiliselere girmesi yasak olan polisin Ermeni mülteci bir aileyi sınırdışı etmesini engellemek.

Hollanda’da bir kilisede, Ermeni bir mülteci ailenin hükümet tarafından sınırdışı edilmesini engellemek için bir ayı aşkın süredir durmaksızın ayin yapılıyor.

Çünkü Hollanda’da, ayin sırasında emniyet güçlerinin kiliselere girmesi yasak.

Tamrazyan ailesinin polis tarafından götürülmesini önlemek için ülke çapında din görevlileri bu nedenle dönüşümlü olarak ayin yapıyor.

Duvar’daki habere göre Lahey kentindeki Bethel Kilisesi’nde, 25 Ekim’den bu yana bir rahip ayinini bitirince hâlâ yanmakta olan mumu bir diğer rahibe geçiriyor. Böylelikle ayinler kesintisiz olarak devam ediyor.

700 saatten uzun süredir devam eden ayin için 300’den fazla din görevlisi gönüllü olmuş durumda.

Hollanda’daki Protestan rahipler konseyinin başkanı Theo Hettema kesintisiz ayinlerle hükümete diyalog için zaman kazandırmak istediklerini söylüyor.

Hettema, “Başladığımızda bunun uzun bir ayin olacağını biliyorduk. Hayale kapılmıyoruz. Ayin, sınırdışı yetkililerinin arabalarının kapının önüne gelmesiyle veya artık devam edemediğimiz için son bulabilir. Ama bunu yapmamak için bir sebep yoktu” diyor.

Son yıllarda göçmen karşıtı hareketlerin popülaritesinin arttığı, sert sığınma yasalarının tartışmalara yol açtığı ülkedeki kilise hem Tamzaryan ailesi hem de aynı durumda olan 400 çocuk için yaptıklarını söyledikleri sürekli ayine herkesi davet ediyor.

Ailenin hikayesi

Üç çocukları bulunan Tamrazyan ailesi memleketleri Ermenistan’dan dokuz yıl önce, baba Sasun’un siyasi aktivizmi nedeniyle ölüm tehditleri alması üzerine kaçmak zorunda kalmış. Ancak Hollanda’ya sığınan aileye bir mahkeme tarafından tanınan sığınma hakkı hükümetin baskısıyla geri alınmış.

Tamrazyan ailesi, Hollanda’da beş yıldan uzun süredir yaşayan çocuklara sığınma hakkı verilmesini öngören ancak nadiren işletilen yasa üzerinde bir başvuru daha yapmış. Bu başvuru da reddedilmiş.

Sınırdışı edilmemek için Lahey’deki Protestan kilisesinden yardım isteyen aile, 25 Ekim’de Bethel Kilisesi’ne sığınmış.

Bir ayı aşkın süredir kiliseden dışarı çıkamıyorlar, kesintisiz ayinler sayesinde sınırdışı edilmekten korunurken hükümetin kararını değiştirmesini umuyorlar.

Anne Anuş Tamrazyab, “Bu kadar çok insanın size yardım etmesinin ne kadar özel hissettirdiğini anlatabilmek imkânsız” diyor.

Previous post
Beş gazeteciye verilen toplam 9 yıl 9 ay hapis cezası onandı
Next post
Odağında kadına şiddet var: Aslı Aydemir'den "Social Media Effect" sergisi